Søger du en dynamisk og varieret laborantstilling indeholdende både felt og laboratoriearbejde?

Aarhus Universitet, Institut for Ecoscience, leder efter en engageret laborant/laboratorietekniker til en midlertidig 2-årig stilling.

Start den 15. juni 2024 eller hurtigst muligt.

Bliv en del af vores team, hvor du vil arbejde både i laboratoriet og i felten inden for bl.a. biodiversitet, klimaforandringer og miljøfremmede stoffer.

Vi søger en alsidig og grundig teamplayer, der trives i et tværfagligt miljø med laboranter, laboratorieteknikere, danske og udenlandske forskere.





Jobbeskrivelse

Bliv en del af vores dynamiske team, hvor vi tilbyder et spændende og varieret job med både laboratorie- og feltarbejde inden for biologi og kemi. Vores sektion er engageret i forskning inden for terrestrisk økologi og spænder bredt. Der forskes blandt andet i biodiversitet, hvor vi indsamler planter og dyr i felten og foretager artsbestemmelser i felt og laboratorier. Vi arbejder med effekter af klimaforandringer og miljøfremmede stoffer, både i felt, laboratorie og væksthus. Vores testorganismer er planter og hvirvelløse dyr, såsom springhaler, mider, orme og myrer, og vi holder kulturer af disse organismer.

Du bliver en del af et velfungerende team, hvor opgaverne organiseres og planlægges i fællesskab. I teamet er vi kendt for vores alsidighed og grundighed.

Vi arbejder ofte på flere projekter på én gang, hvilket gør os til alt andet end et rutine-laboratorium. Vores arbejde i felten er vejrafhængigt, hvilket til tider kræver hurtig omstilling, desuden kan der forekomme lange feltdage.


Din profil

Du holder af at indgå i et tværfagligt team af laboranter, laboratorieteknikere, danske og udenlandske forskere, hvor du får mulighed for at bruge din faglighed i miljømæssig sammenhæng.

Arbejdet kræver til tider stor selvstændighed og fleksibilitet, samt gå på mod og lyst til at lære nyt.
Der lægges vægt på at du er omhyggelig, nysgerrig og kvalitetsbevidst i dit arbejde.

Kørekort er påkrævet

Erfaring med nogle af følgende områder vil være en fordel:
• Sortering og artsbestemmelse af insekter og jordbundsdyr
• Plantekendskab
• Feltarbejde
• Analyser af organiske forbindelser og fedtsyrer på GC-MS
• Analyser af metaller på ICP
• Analyser af kulstof og nitrogen på CN
• Oprensning og PCR af prøver til DNA-analyser
• Pasning af vores testorganismer
• Opsætning og gennemførelse af laboratorie- og væksthusforsøg
• Gode engelske kundskaber


Hvem vi er

Stillingen er tilknyttet sektionen for Terrestrisk Økologi, hvor fokus er på, hvordan planter, dyr og deres levesteder påvirkes af naturlige forhold (klima og landbrugsdrift) samt menneskelige aktiviteter (luftforurening, pesticider, genetisk modificerede planter og forskellige landbrugsforvaltningssystemer).

Terrestrisk Økologi er en del af Institut for Ecoscience, der har i alt ca. 275 medarbejdere, hvoraf godt 100 arbejder i Roskilde, resterende på AU Campus i Aarhus.

Institut for Ecoscience handler på alle måder om liv. Vi forsker, rådgiver og formidler i liv, lige fra bakterier til hvaler, fra gener til økosystemer, og fra grundforskning til anvendt biologi i naturforvaltning og bioteknologi.
Vi arbejder også med, hvordan anvendte biologiske løsninger kan bidrage til at løse samfundsmæssige problemer i forbindelse med miljømæssigt bæredygtig fødevare- og foderproduktion.


Hvad vi tilbyder

Arbejdsmiljøet på instituttet er baseret på teamwork og tætte arbejdsrelationer.

Afdelingen tilbyder:
  • et spændende tværfagligt miljø
  • en varieret arbejdsdag
  • et godt arbejdsklima, hvor vi hjælper hinanden
  • et arbejdsmiljø med tætte arbejdsrelationer, netværksaktiviteter og sociale aktiviteter
  • en arbejdsplads præget af professionalisme, lighed og en sund balance mellem arbejdsliv og privatliv


Arbejdssted og ansættelsesområde

Aarhus Universitet, Institut for Ecoscience, Sektion for Terrestrisk Økologi

C. F. Møllers Allé 4, DK-8000 Aarhus C, og ansættelsesområdet er Aarhus Universitet med tilhørende institutioner.


Kontakt information

Yderligere oplysninger kan fås ved henvendelse til: seniorforsker, Stine Slotsbo, +45 22 62 15 82, stsl@ecos.au.dk.


Deadline

Alle ansøgninger skal være modtaget senest mandag d. 6. maj.



Formalia

Løn- og ansættelsesvilkår sker i henhold til Fællesoverenskomst mellem Finansministeriet og Offentligt Ansattes Organisationer - Det Statslige Område (OAO-S-fællesoverenskomsten) og organisationsaftale mellem Finansministeriet og HK/Stat for kontorfunktionærer, laboranter og it-medarbejdere.

Aarhus Universitet vil være en attraktiv og inspirerende arbejdsplads for alle og ønsker en kultur, hvor hver enkelt kan udfolde og udvikle sig. Vi ser ligestilling og diversitet som en styrke og opfordrer derfor alle interesserede til at ansøge.

Ansøgning sendes via Aarhus Universitets rekrutteringssystem, som kan tilgås under stillingsopslaget på Aarhus Universitets hjemmeside.



Om Aarhus Universitet

Aarhus Universitet er et fagligt bredt og forskningsintensivt universitet med høj kvalitet i uddannelse og forskning, og et stærkt engagement i samfundsudviklingen nationalt og globalt. Universitetet tilbyder et inspirerende uddannelses- og forskningsmiljø for 38.000 studerende og 8.300 medarbejdere med en årlig omsætning på 7,0 mia. kr. Læs mere på www.au.dk

Skriv venligst i din ansøgning at du fandt jobbet på Jobindex