Lægemiddelstyrelsen er en helt unik arbejdsplads, i at vi er Danmarks eneste regulatoriske myndighed for lægemidler og medicinsk udstyr. Med denne position følger et helt særligt ansvar, som vi er meget stolte af og bevidste om i vores arbejde.

Life Science branchen i Danmark er i kraftig vækst, med nye innovative lægemidler og medicinsk udstyr og en sundhedsdata-anvendelse som er i rivende udvikling. Og i centrum for både godkendelse, overvågning og kontrol af lægemidler og medicinsk udstyr i Danmark, står Lægemiddelstyrelsen.

Er du parat til at blive en del af Danmarks eneste Lægemiddelstyrelse? Vil du være en del af en innovativ og ambitiøs enhed, som målrettet stræber mod bedre og mere effektiv brug af sundhedsdata? Kan du aktivt drive komplekse opgaver i samarbejde med andre fagprofiler? Så er du måske vores nye farmakoepidemiolog i Lægemiddelstyrelsens Dataanalysecenter (DAC).

Mød en kollega:

Elvira Bräuner, Epidemiolog og Chefkonsulent i DAC

”DAC er det ideelle sted for anvendelse og udvikling af min farmakoepidemiologiske ekspertise. Jeg oplever dagligt hvordan jeg kan bidrage direkte til at løfte i sær sikkerheden omkring lægemidler. Det der særligt tiltaler mig ved DAC, er den brede vifte af opgaver, hvor jeg har mulighed for at følge en opgave fra start til slut. I DAC kan jeg ikke blot anvende mine eksisterende færdigheder, men i den grad også udfordre og udvikle mine kompetencer. Det er denne kontinuerlige mulighed for vækst i opgaverne, som virkelig styrker min professionelle udvikling og driver min motivation til at bidrage til Lægemiddelstyrelsens vision om at gå forrest i både de nationale og internationale samarbejder.”

-Hvad er den mest udfordrende opgave du har haft i din tid i Lægemiddelstyrelsen? ”Det er OMOP datakonvertering af danske registre til brug i et stort EU-samarbejde, som er den opgave mine data science kollegaer og jeg arbejder på netop i disse måneder”.

-Hvilken opgave ser du mest frem til? ”De analyse-opgaver der venter i anden halvdel af 2024, når vores OMOP’ede danske data skal indgå i analyser i EU-samarbejdet”.

Dine primære arbejdsopgaver i Lægemiddelstyrelsens Dataanalysecenter

  • Designe, planlægge og udføre farmakoepidemiologiske analyser på sundhedsdata bla. vedr. forbrug, effekt og sikkerhed
  • Udarbejdelse af rapporter, notater og præsentationer til forskellige målgrupper
  • Deltagelse og koordinering af tværfaglige projekter med både interne og eksterne samarbejdspartnere nationalt og internationalt
Din uddannelse, erfaring og personlige kvalifikationer:

  • Du har en relevant uddannelsesmæssig baggrund inden for sundhedsvidenskab, gerne på ph.d.-niveau og med praktisk farmakoepidemiologisk erfaring i danske sundhedsregistre
  • Du har stærke programmeringsevner: vi arbejder primært i R og SAS, men andre kodesprog er også relevante
Om Dataanalysecenteret (DAC)

DAC består i øjeblikket af 10 dedikerede medarbejdere med forskellige faglige baggrunde, herunder epidemiologi og data science. Vi arbejder i et tæt samarbejde med vores regulatoriske kollegaer i både lægemiddelstyrelsen, andre udenlandske lægemiddelmyndigheder og EMA, samt forskere fra de akademiske miljøer på de danske universiteter.

I DAC er innovation en del af vores DNA, og vi bringer vores høje faglighed i spil når vi arbejder eksperimenterende og målrettet for at skabe resultater, som bidrager til Lægemiddelstyrelsens vision om at gå forrest i nationalt og internationalt samarbejde.

Om ansættelsen

Du bliver ansat efter gældende overenskomst mellem Skatteministeriet og Akademikernes Centralorganisation. Afhængig af din erfaring og kvalifikationer bliver du ansat som akademisk medarbejder, special- eller chefkonsulent.

I Lægemiddelstyrelsen træffer vi afgørelser i myndighedssager, og det er vigtigt for os, at man ikke kan stille spørgsmål ved vores habilitet. Derfor er det en forudsætning, at du ikke ejer aktier, anparter, andele eller lignende i en lægemiddel- og/eller medicovirksomhed. Du har dog en vis periode til at sælge dem, hvis du i dag ejer såkaldte medarbejderaktier i en lægemiddel- og/eller medicovirksomhed.

Kontakt os gerne

Få mere at vide om stillingen ved at ringe til teamleder Martin Zahle Larsen, telefon 93518746.
Du kan læse mere om os og vores opgaver på lmst.dk.

Er du interesseret?

Klik på "søg stillingen" og send os din ansøgning med CV og eksamensbevis.
Vi regner med at holde ansættelsessamtaler i uge 20-21.

Skriv venligst i din ansøgning at du fandt jobbet på Jobindex