FGU Vendsyssel
Hjørring

Lærer til Musisk og Kunstnerisk produktion

Er du musiker, scene- eller billedkunstner og har sans for at formidle følelser, holdninger og erfaringer, så modtageren får en oplevelse?

Drømmer du om at omsætte dine kreative talenter i et pædagogisk job, hvor du inspirerer og motiverer unge, som har brug for en tydelig rollemodel?

Har du lyst til at starte et nyt værksted op og sammen med eleverne iværksætte musiske – kunstneriske aktiviteter og produktioner i FGU Vendsyssel og i lokalområdet?

Er du god til at skabe relationer til og mellem mennesker? Er du optaget af dine elevers og kollegaers succes i dagligdagen?

Så giv os et kald og grib tasterne - vi glæder os til at høre fra dig?

Hvem er vi?

FGU Vendsyssel er en forberedende grunduddannelse til unge mennesker mellem 16 og 25 år. Undervisningen er organiseret i tre forskellige spor: Almen grunduddannelse, erhvervsgrunduddannelsen og produktions-grunduddannelse. I FGU Vendsyssel har vi skoler i Hjørring, Frederikshavn og Brønderslev Kommuner og har desuden elever fra Læsø Kommune. Undervisningen foregår både på værksteder, i undervisningslokaler og i virksomhedspraktik.

På FGU hjælper vi de unge med at styrke deres faglige, sociale og personlige kompetencer, støtter dem i at blive afklaret i forhold til uddannelsesretning og parate til at starte på en ungdomsuddannelse eller i job. Livsmestring er nøgleordet. FGU skal være en god og sikker vej til uddannelse og job.

Opgaven som FGU lærer på et fagtema kræver noget ganske særligt

Som FGU lærer for et fagtema/værksted er det afgørende, at du ”vil” de unge og anerkender dem med de udfordringer, de kommer med. Lige så vigtigt er det, at du kan motivere dem gennem meningsfulde, kreative produktioner, som de mestrer og lykkes med. Du skal kunne skabe stærke relationer til unge mennesker, også til unge, der er udfordrede af livet og har brug for at blive en del af et fællesskab, hvor man møder op hver dag. Det er en fordel at have kendskab til målgruppen.

Vores værksteder er produktionsværksteder og undervisningen er tilrettelagt således, at de opgaver, der bliver udført på værkstedet, skal have effekt ude i virkeligheden. Det er af stor betydning, at du interesserer dig for og er god til at bruge og udvide dit netværk til kultur- og eventverdenen. Du vil skulle skabe stærke samarbejdsrelationer med eksterne samarbejdspartnere, f.eks. vejledere, mentorer og sagsbehandlere i kommunens ungeafdeling, samarbejdspartnere i kommunalt eller privat regi og/eller på de relevante uddannelsesinstitutioner samt det lokale kulturliv.

Vi ser gerne, at du bringer en stor portion faglig stolthed med i dit arbejde. I FGU Vendsyssel organiserer vi arbejdet i teams. Du bliver således en del af et fagligt fællesskab, hvor teamet har det fælles mål at skabe de bedste rammer for at få øje på den enkelte elevs potentiale, trivsel og læring. Du bliver kontaktlærer for dit hold på ca. 10-14 elever. Du beslutter dit eget indhold på hverdagen og skal samtidig være klar til at indgå i et tæt teamsamarbejde med dine kollegaer på de øvrige værksteder og i de almene fag.

Ud over dagligdagen med undervisning på værksted og i almene fag, deltager alle ansatte i forskellige fællesaktiviteter på tværs af afdelinger og hold.

Prøveformen på FGU er portefolie- og praktiske prøver, hvor det er grundlæggende, at der skabes faglig sammenhæng mellem det praktiske og teoretiske i faget.

Dine kvalifikationer:

  • Du har en relevant musisk-kunstnerisk uddannelse eller erfaring og måske en læreruddannelse
  • Du er god til at danne relationer og arbejdet med relationer falder dig naturligt
  • Du har en god umiddelbar pædagogisk forståelse
  • Du interesserer dig for unge og har en positiv og anerkendende tilgang til dem
  • Du er troværdig, fleksibel, kreativ og idérig
  • Du har ordenssans og forstår at bringe struktur i arbejdet
  • Du forstår at sætte grænser, der hvor det er nødvendigt

Vi tilbyder:

1 fast fuldtidsstilling med arbejdssted på FGU Vendsyssel – Skolen i Hjørring. Du vil få løn efter Uddannelsesforbundets overenskomst på området.

Ansøgningsproces

Send din ansøgning via knappen “Ansøg” senest mandag d. 10. juni 2024 kl. 12.00.

Vi afholder samtaler på skolen på Jørgen H. Jensens Vej 3, Hjørring torsdag d. 13. juni 2024 fra kl. 9.00.

Tiltrædelse pr. 1. august 2024.

Det indgår i ansættelsesprocessen, at vi skal se en straffeattest.

Yderligere oplysninger:

Hvis du har brug for yderligere oplysninger, er du velkommen til at skoleleder Birgitte Hejbøl på mob. 25 40 15 34 eller sende en e-mail på bhk@fguvendsyssel.dk.

Relevante links at orientere sig i forhold til stillingerne:

https://fguvendsyssel.dk/

https://emu.dk/fgu

https://www.uvm.dk/forberedende-grunduddannelse/om-forberedende-grunduddannelse

https://fgu.dk/

Jobbet søges via QuickApply på Jobindex.