HJHansen Recycling A/S
Odense C

ESG/CSRD-koordinator

Banker dit hjerte for bæredygtighed, cirkulær økonomi og fokuserede indsatser inden for ESG/CSRD? Og vil du være med til at sætte retningen for fremtidens tiltag og initiativer i en udviklingsorienteret koncern? Vi har et spændende, nyoprettet job!

Vi har netop etableret et ESG-team på koncernniveau p.t. bestående af vores bæredygtighedschef samt to controllere dedikeret til arbejdet med ESG/CSRD-rapportering.

Som vores nye kollega kommer du også til at indgå i ESG-teamet. Du skal kunne forstå lovgivningen omkring CSRD og kommer til at hjælpe to vidt forskellige divisioner med at omdanne kravene til konkrete mål og handlinger.

HJHansen er en familieejet virksomhed grundlagt i 1829. Ud af den gamle købmandsgård er der vokset to forskellige divisioner:

HJHansen Recycling med ca. 220 ansatte og 25 pladser fordelt i Danmark og Malmø.

Cirkulær økonomi, bæredygtighed og samfundsansvar er en naturlig del af HJHansen Recyclings DNA og har været det siden 1800-tallet. Vi arbejder for at skabe en verden, hvor genanvendelige materialer bliver behandlet som råvarer, der hverken må spildes eller gå tabt. Vi er certificeret efter ISO 14001, ISO 45001 og ISO 9001 standarderne. Vores grundliggende værdier er kvalitet, ansvarlighed, effektivitet, engagement og samarbejde.

Vi er godt i gang med arbejdet hen mod CSRD-rapportering, men mangler en ekstra ressource til det gode arbejde.

H.J. Hansen Vin A/S og Theis Vine ApS med ca. 80 ansatte, 5 egne butikker, ca. 50 butikker i den frivillige kæde Vinspecialisten samt salg til Horeca, erhverv samt websalg. ESG arbejdet er skudt i gang, og da vi skal rapporterer på koncernniveau, skal vi også her rapportere i henhold til CSRD.

Du får ansvaret for at udarbejde politikker, mål og handleplaner for de identificerede væsentlige områder i tæt samarbejde med bæredygtighedschefen og de respektive funktionschefer. Du bidrager dermed til at få fastlagt de indsatser inden for klima, miljø og sociale forhold, som vi skal satse på nu og i fremtiden. Kort sagt være med til at dokumentere vores bæredygtighed.

Stillingen indebærer bl.a.:

  • Sikre overholdelse af gældende lovgivninger på ESG-området
  • Rådgive internt og eksternt omkring gældende lovgivning og rapportering, samt udvikling og tendenser inden for ESG og herunder bæredygtige løsninger.
  • Ud fra vores bæredygtighedsstrategi drive udarbejdelsen af politikker, målsætninger og handlingsplaner.
  • Sparringspartner for de forskellige forretningsfunktioner, vejlede dem ift. ESG-arbejdet for deres respektive funktionsområder og sikre commitment og kontinuerlig fremdrift i arbejdet.
  • Forbedre rammer og processer for virksomhedens arbejde med ESG.
  • Bidrage til en velstruktureret projektplan og klart kommunikere vores fremskridt med ESG til ledelsen og nøgleinteressenter.
  • Bidrage til vores bæredygtighedsrapport i samarbejde med ESG-styregruppen.
  • I samarbejde med controllerteamet bidrage til stærke processer omkring dataindsamling og controlling på tværs af organisationen til ESG-formål.
  • Samarbejde med eksterne og interne partnere om fx taksonomi og CSRD-rapporter.
  • Bidrage til årlig revision af væsentlighedsanalyser og risikovurderinger.
  • Bistå de merkantile organisationer med kommercialiseringen af CSRD-indsatsen, herunder bistå med informationsmateriale og indsalg af bæredygtighed til kunderne
  • Være synlig frontfigur på ESG i kundemøder, i netværk, konferencer mv.

Personlig profil

  • Du brænder for cirkulær økonomi og CSRD-arbejdet.
  • Du har en uddannelse inden for cirkulær økonomi eller har praktisk erfaring med det.
  • Du kender til CSRD-lovgivningen eller har lysten til at sætte dig ind i den.
  • Du er både god til at fordybe dig i detaljer og til at formidle stoffet letforståeligt.
  • Du er vant til at arbejde systematisk og målrettet.
  • Du arbejder tværorganisatorisk og bidrager til virksomhedens udvikling.
  • Du er vant til IT (Vi arbejder med AX, MS Office og Outlook).

Vi har rammerne – du udfylder dem

Vi tilbyder et spændende og meget alsidigt job i en dynamisk virksomhed, hvor du selv er med til at definere opgaverne. Vi forventer dog ikke, at du er specialist på alle områderne, og kommer til at sparre med både interne og eksterne folk, der også brænder for bæredygtighed. Og så kommer du helt naturligt til at lære en masse henad vejen.

Det vigtigste er, at du har interesse og forståelse for vores forretning og vores DNA, samt at du kan lide at grave dig ned i lovgivning, data og analyser og få det omsat til politikker og konkrete initiativer.

Arbejdssted

Arbejdsstedet er Odense på vores kontorer i hhv. Havnegade og Vestergade.

Kontakt

Ønsker du yderligere information, kan du kontakte bæredygtighedschef Morten B. Andersen på 2059 9312.

Lyder det spændende, så søg hurtigst muligt via Jobindex:

Jobbet søges via QuickApply på Jobindex.