Jobglæde

Jobglæde i Lundbeck starter med ledelse og livslang læring

Få indblik i Lundbecks trivselsarbejde, der har givet dem en førsteplads i vores seneste jobglæderapport – og hør Senior HR Directors bud på, hvordan det er lykkedes.

Lundbeck indtager førstepladsen i Jobindex’ seneste jobglæderapport for life science-branchen. Til glæde, men ikke overraskelse, for medicinalfirmaets Senior HR Director, Matias De Place.

”Vi er en spændende virksomhed, og derfor overrasker det mig egentlig ikke, at de ansatte er begejstrede og oplever stor jobglæde,” indleder HR-direktøren. Og det er ikke uden grund.

Medicinalfirmaet scorer nemlig 5 stjerner i jobglæde på baggrund af evalueringer fra tidligere og nuværende ansatte, og Matias De Place har et bud på hvorfor:

”Lundbeck har et stærkt ’purpose’ og en stærk kultur – og så har vi hele værdikæden på et globalt plan. Samtidig er vi ikke en stor virksomhed, og derfor er der ikke langt til hverken øverste ledelse eller indflydelse. Vi har altså en god ambition, et interessant produkt og en god størrelse.”

Mental sundhed og kulturel bredde

I Lundbeck arbejder de hver dag for mental brain health, og det er ifølge Matias De Place et meget ærbart erhverv – særligt i en coronatid.

”Kan vi hjælpe mennesker, der lider af hjernesygdomme, så tror vi på, at vi gør en kæmpe forskel. Det er også mit indtryk, at det er en af grundene til, at man vælger at søge hertil – og grunden til, at man vælger at blive,” forklarer Matias De Place.

”Derudover er vi en fondsejet, global organisation, der ikke er større end, at man kender hinanden, men ikke så godt, at man får økuller af at være på arbejde. Der er altså nok mennesker til, at det er spændende at arbejde her – både når det kommer til aldersgrupper, funktioner, køn og nationaliteter.”

Matias De Place fortæller med smil i stemmen, at de første, der træder ind i kantinen om morgenen er produktionsmedarbejderne i deres produktionstøj. Dernæst møder man kolleger fra andre funktioner – fra Finans til Research & Development.

”Der er altså noget interessant ved, at Lundbeck er en kulturel bred virksomhed,” understreger han.

Dygtig ledelse er startskuddet til jobglæde

Hos Lundbeck starter jobglæden med god ledelse, livslang læring og spændende arbejdsopgaver på tværs af landegrænser.

”Vi arbejder først og fremmest på at videreudvikle vores ledere, så vi har de bedste. Det tror vi på gør en stor forskel. I forhold til medarbejderne tror vi også på livslang læring, fordi vi er en videnstung virksomhed, hvor de ansatte ikke må gå i stå,” påpeger Matias De Place.

”Derfor har vi forskellige tilbud, så de ansatte hele tiden kan blive klogere og dygtigere inden for deres respektive felter. Vi prøver altid at arbejde med den enkelte medarbejder – både på tværs og i dybden – så alle kan blive klogere både som specialist, men også generalist.”

Derudover tilbyder Lundbeck også leder- og talentudviklingsprogrammer, så dem, der klarer sig godt og har et ønske om at dygtiggøre sig, har endnu bedre muligheder for personlig og faglig udvikling.

Livslang læring rimer på høj jobglæde

Ifølge Matias De Place lykkes Lundbeck med at skabe jobglæde, fordi virksomheden netop tror på, at vi er på vej ind i en tid, der kalder på læring gennem hele livet.

”Vi ser løbende på, hvordan vores medarbejdere kan udvikle sig, og vi forsøger at skabe endnu mere læring, så de har muligheden for at lære noget nyt, hvis de ønsker det,” understreger Matias De Place og afslutter:

”For der er noget betænkeligt over, at vi får en uddannelse eller kandidatgrad i midten af 20erne, og så sker der egentlig ikke mere – andet end et par kurser. Derfor har vi fokus på, at de ansatte hele tiden udvikler sig, da de er et andet sted i deres liv og karriere om fx 10 år.”

Mere om jobglæde i life science-branchen

Er du nysgerrig på, hvordan det ser ud for Lundbeck – og de øvrige 11 virksomheder i vores seneste jobglæderapport – kan du læse mere og hente rapporten lige her.

Foto: Lundbeck

Læs også