Direktør – DVCA


Direktør – DVCA

Danish Venture Capital and Private Equity Association (DVCA) er en brancheforening stiftet i år 2000. DVCAs medlemmer repræsenterer en bred vifte af investorer i Danmark, lige fra venture-og kapitalfonde og individuelle business angels til institutionelle investorer, samt associerede medlemmer.

Tidligere delte DVCAs sekretariatsdirektør med IT-Brancheforeningen (ITB) i et fælles sekretariat for de to organisationer, men ved årsskiftet 2008 / 09 var aktiviteten på et niveau, som gjorde det hensigtsmæssigt at give DVCAs sekretariat sin egen direktør.

Jobindex A/S kom i dialog med ledelsen i ITB om rekrutteringen af en ny direktør til DVCA. Valget faldt på en løsning baseret på semisearch produktet. Jobindex’ rolle var indledningsvis at lave en stillingsprofil og en kort virksomhedsanalyse.

Derudover skulle Jobindex efter interview med den hidtidige ledelse skrive annoncen, frembringe et bredest muligt kandidatfelt af kvalificerede og motiverede kandidater gennem aktiv indsats i egen CV base, samt håndtere al administration og screening af kandidaterne indtil et udvalg af kandidater skulle interviewes. Jobindex A/S skulle også rådgive om kandidatprofil, kandidatens egnethed etc. på basis af CV-screening og telefoninterviews.

Det fælles ITB- og DVCA-sekretariat håndterede selv interview- og selection-processen.

Rammerne for søgningen var følgende profil:

  • Erfaring med lobbyarbejde
  • Viden om / erfaring fra finans- /venturebranchen
  • Solid ledererfaring
  • Solid akademisk baggrund
  • Gerne erfaring fra NGO, brancheforening eller lignende
Søgningen efter kandidater gik i luften i månedsskiftet januar / februar 2009, og de sidste kandidater blev overleveret til månedsskiftet februar / marts 2009.

Af 42 relevante ansøgere blev 19 oversendt som mulige emner. I samarbejde med Jobindex valgte DVCA tre finalekandidater, som blev inviteret til interview. Af de tre gik to videre til et møde med først bestyrelsesformanden for DVCA og sidenhen DVCAs forretningsudvalg. Sidste interview blev afholdt ultimo februar 2009, og projektet blev lukket herefter med kontrakt.

Kandidaten der blev ansat, kom fra et job som politisk chef i en større pensions-og forsikringsvirksomhed, og har derudover en uddannelse som cand.scient.pol, samt en baggrund som bl.a. kommunikationschef for plastindustrien i Dansk Industri og Public Affairs Manager i TDC.


"Set fra sekretariatets side var det en stor administrativ lettelse at Jobindex håndterede hele den indledende del af processen. Og det kandidat-felt, vi fik præsenteret, var meget overbevisende. Så vi er godt tilfredse med løsningen."
udtaler Jane Jane Eis Larsen, Konstit. adm. direktør.