Bankdata

Bankdata er en af Danmarks vigtigste teknologivirksomheder

Vi går på arbejde for at finde teknologiske svar på finanssektorens forretningsproblemer. For at udvikle og bygge fremtidens digitale bank.

Vi leverer digital konkurrencekraft til otte danske pengeinstitutter, som både er vores ejere og kunder. Vi bygger, monitorerer og forbedrer deres digitale produkter, så brugerflader, tilgængelighed og responstid er i international topklasse.

Vores løsninger er en integreret del af danskernes hverdag, bankernes forretning og samfundets sikkerhed – det er bare de færreste, der ved det. Men hver tredje dansker, 200.000 virksomheder og flere tusinde bankansatte bruger vores løsninger hver dag. De logger ind på vores platform én million gange i døgnet og sender 86 millioner transaktioner igennem de kernesystemer, som vi har bygget.

1000 kollegaer. Én stærk fællesskabsfølelse

I Bankdata er fællesskabet i centrum. Fællesskabet i det enkelte team. Fællesskabet med kollegerne. Fællesskabet med de otte pengeinstitutter, som via Bankdata bygger finansiel IT.

Vi er mange på holdet men arbejder alle i mindre, specialiserede teams efter agile principper. Der er stor efterspørgsel på vores løsninger, så vi prioriterer skarpt og tror på, at ambitiøse medarbejdere med bæredygtige arbejdsliv præsterer bedre – på jobbet og derhjemme.

Vi er efterhånden en stor butik, men vi arbejder agilt i autonome teams, der bygger microservices og microfrontends uden micromanagement. Vi tror på empowerment, continuous integration og improvements og sigter mod en modulær arkitektur og moderne delivery pipelines.

Din karriere - din udvikling

I 2015 omlagde vi hele organisationen efter agile metoder. I samme ombæring skrottede vi den årlige MUS til fordel for korte eksperimenterende forløb, hvor du selv tager ansvar for, hvor og hvordan du vil blive dygtigere. Det betyder, at du hurtigt kan lære nye skills og viden, som du kan tage med ind i dit team. Et eksempel er vores kollega Kristian Andersen-Møller. Han udnyttede sit udviklingsforløb til at bygge en model, som kan forudsige den økonomiske fremtid for cykelhandlere, frisører og andre håndværkere.

”Da jeg var relativt ny i Bankdata, fik jeg nys om, at en kollega skulle bruge udviklere til et eksperiment med machine learning. Det var jeg ret interesseret i, og jeg fik adgang til anonymiserede data fra små 1.500 virksomheder.”

”Jeg gik så til min leder og spurgte, om jeg måtte bruge dataene til at lave et eksperiment. Og som den største naturlighed fik jeg grønt lys til at bruge arbejdstid på at udforske data og bygge en model, som kunne omsætte data til noget brugbart.”

Læs mere om Kristian Andersen-Møllers eksperiment her.