Nationalt Center for Klimaforskning (NCKF) ved Danmarks Meteorologiske Institut (DMI) søger snarest muligt en eller flere dygtige studerende, der kan understøtte og bidrage til løsningerne af forskellige opgaver i NCKF’s enhed for Globalt Klima (NCKF-GK). Du vil her arbejde tæt samme med DMI’s dedikerede forskere, der arbejder med globale klimamodeller og bl.a. bruger observationsdata til at evaluere og forbedre klimamodellerne samt laver projektioner for et forventet klima i fremtiden. Dette arbejde indgår som en del af DMI’s bidrag til IPCC’s arbejde.

Stillingsbeskrivelse Du vil indgå i nogle af vores internationale projekter, der bruger satellitdata til at validere klimamodeller med. DMI’s opgaver her består bl.a. i at undersøge faktorer og feedbackprocesser, der påvirker de grønlandske og antarktiske iskapper i et nuværende klima. Du vil også være med til at analysere klimamodelsimuleringer for at forstå klimavariabiliteten og fremtidige klimafremskrivninger ved brug af fysiske og statiske metoder. Fokus er her på Nordatlanten, Europa og Arktis. Desuden vil du skulle hjælpe med til at visualisere data, lave figurer til videnskabelige præsentationer og publikationer.

Dine kompetencer Til stillingen forestiller vi os, at du:

  • er dygtig med en computer og nysgerrig for at lære nye ting
  • har erfaring med at programmere i Python
  • har erfaring med at håndtere satellitobservationer og/eller data fra klimamodeller i forskellige formater
  • har indsigt i grundlæggende statistiske metoder
  • interesserer dig for klima, klimavidenskab, Arktis og Grønland
  • har nemt ved at samarbejde
Om os DMI er en del af Klima-, Energi- og Forsyningsministeriet. DMI er regeringens klimavidenskabelige rådgiver, som skaber og formidler viden om vejr, klima og hav til rigsfællesskabet. DMI’s varsler, vejrudsigter og services sikrer liv og infrastruktur og skaber grundlag for planlægning i et klima under forandring. Som myndighed inden for vejr, klima og hav varetager DMI den meteorologiske betjening af Forsvaret, Beredskabet samt den civile luft- og skibsfart i Danmark og Grønland. DMI er en af de ældste statslige institutioner i Danmark og kunne sidste år fejre 150 års jubilæum.

NCKF er én af to forskningsafdelinger på DMI og har ca 80 ansatte videnskabsfolk hvoraf 22 arbejder i NCKF-GK. Vi har en stærk international profil og engelsk som det daglige ”arbejdssprog”.

DMI som helhed har ca 350 medarbejdere, hvor af de fleste i DMI’s nye hovedkvarter, Sankt Kjelds Plads 11, 2100 København Ø.

Løn- og ansættelsesvilkår Ansættelse og aflønning sker i henhold til fællesoverenskomsten mellem Finansministeriet og Offentligt Ansattes Organisationer - det statslige område (OAO-S-Fællesoverenskomsten) samt overenskomsten mellem Finansministeriet og HK STAT. Ansættelsesområdet er Klima-, Energi - og Forsyningsministeriet med tilhørende institutioner.

Den konkrete arbejdstid vil blive tilpasset efter arbejdsbelastning og din studietid, med et gennemsnit på ca 15 timer pr. uge. Arbejdstiden tilrettelægges endvidere, så vi tager hensyn til eksamensperioder.

For yderligere oplysninger om stillingerne, kontakt souschef i NCKF, Ole Krarup Leth (telefon: 2382 0625 eller e-mail: okl@dmi.dk).

På DMI er mangfoldighed en vigtig værdi for os, da vi tror på, at et inkluderende og alsidigt arbejdsmiljø styrker opgaveløsningen. Vi arbejder aktivt med mangfoldighed i vores medarbejdersammensætning, hvilket bl.a. kommer til udtryk ved, at vi har en rummelig arbejdsplads med balance mellem arbejdsliv og familieliv. Vi opfordrer derfor alle til at søge stillingen uanset alder, køn, seksualitet, religion eller etnisk tilhørsforhold.

Din ansøgning Send din motiverede ansøgning, CV, eksamensbeviser og evt. andre relevante bilag, så vi har det senest den 5. maj 2024. Vi forventer, at afholde samtaler i uge 20. Invitation til samtale vil ske via mail.

For at søge stillingen skal du klikke på linket "Søg stillingen", og følge instruktionerne. Stillingen er til besættelse snarest mulig.

Skriv venligst i din ansøgning at du fandt jobbet på Jobindex