Københavns Universitet, Det Natur og Biovidenskabelige Fakultet, Institut for Fødevarevidenskab (FOOD), søger 1 laborantpraktikant med ansættelse i 1 år fra 1. september 2024. Stillingen er på fuld tid.

Du tilbydes en uddannelse i et spændende, kreativt og attraktivt forsknings- og undervisningsmiljø inden for levnedsmiddelområdet. Institut for Fødevarevidenskab ligger centralt på Frederiksberg (København) i en nyere bygning med gode laboratoriefaciliteter.

Uddannelsen vil foregå i et internationalt forsknings- og uddannelsesmiljø, hvor praktikanten vil blive tilknyttet forskellige forskningsprojekter. Arbejdssproget vil veksle mellem dansk og engelsk. Uddannelsen tager sigte på at praktikanten oparbejder egen sikkerhed og selvstændighed i laboratoriearbejdet.

Praktikantstillingen er placeret ved Sektion for Mikrobiologi og Fermentering, som udfører forskning inden for fødevarefermentering og funktionalitet af starterkulturer, konservering og fordærv af fødevarer herunder biokontrol, mikrobiel fødevaresikkerhed og hygiejne, tarmflora og probiotika i mennesker og dyr, samt mikrobiologisk kvalitetssikring.

Forskningen omfatter grundforskning og anvendt forskning fra det molekylære niveau, over enkeltceller og komplekse mikrobielle samfund og helt til det operationelle fødevareproduktionsniveau. Vi undersøger fødevarebårne bakterier, gær, skimmelsvampe og fager, samt deres interaktion med fødevarer, processer, udstyrsoverflader og gastrointestinale miljøer.

Praktikanten vil være med i afdelingens forskellige forskningsprojekter, og desuden bistå ved afvikling af øvelseskurser for studerende. Desuden vil praktikanten deltage i alment laboratoriearbejde med blandt andet fremstilling af reagenser og specialbuffere, titrering, pH-målinger, ekstraktion, prøvebehandling, protokollering, dokumentation, resultatbehandling og laboratoriesikkerhed.

Laborantpraktikanten vil blive tilknyttet faste laboranter i gruppen og mulige arbejdsopgaver er beskrevet i detaljer nedenfor:

Praktikanten vil blive tilknyttet forskningsprojekter omhandlende mikrobiel økologi i komplekse miljøer (fødevarer, fermenteringsprocesser og mave-tarm-kanalen) Projekterne omfatter et eller flere aspekter af relevans for bakteriofager (bakterievirus), bakteriofagresistens, bacteriociner (antimikrobielle peptider), molekylær typning (identifikation og taxonomi af mælkesyrebakterier og gær samt medfølgeflora), patogener/mikrobiel fødevaresikkerhed, dyrkningsuafhængig karakterisering af komplekse mikrobielle miljøer vha. High throughput sekventering og genekspression (herunder stress- og virulensgener).

Gennem arbejdet vil praktikanten opnå færdigheder inden for såvel klassiske mikrobiologiske teknikker samt lære at håndtere moderne molekylærbiologiske metoder. Der vil blive lagt stor vægt på, at praktikanten formår selvstændigt at tilrettelægge og planlægge sit arbejde samt evner at vurdere egne resultater og formidle disse videre i en brugbar form. Praktikanten vil i det daglige blive tilknyttet afdelingens øvrige laborantgruppe.

Kontaktperson: Bashir Aideh, tlf. 3533 6722, e-mail bai@food.ku.dk

Vi tilbyder således en grundig, alsidig og spændende uddannelse der sikrer praktikanten stor selvstændig kompetence. Samarbejdsevner, hjælpsomhed og godt humør er en klar fordel.

Løn- og ansættelsesforhold:

Stillingerne besættes i henhold til gældende fællesoverenskomst mellem Finansministeriet og Offentligt Ansattes Organisationer – Det Statslige Område (OAO) samt organisationsaftale for laboranter indgået mellem Finansministeriet og HK/STAT.

Ansøgning mv.:

Der vil ikke blive udsendt kvittering for modtagelse af ansøgning.

Du bedes anføre, hvilken stilling du søger ved angivelse af område og stillingsnummer i din ansøgning. Hvis du ansøger flere af stillingerne, bedes du fremsende en ansøgning for hver af de stillinger, du søger, bilagt kopi af eksamenspapirer, karakter for den teoretiske del af uddannelsen, anbefalinger mv.

Det forventes at afholde ansættelsessamtaler i uge 18.

Send din ansøgning bilagt cv samt dokumentation for uddannelse elektronisk ved at klikke på ’Send ansøgning’ nedenfor. Vi skal have modtaget din ansøgning senest 28. april 2024.

Vi modtager kun elektroniske ansøgninger.

Skriv venligst i din ansøgning at du fandt jobbet på Jobindex