Det Digitale Folkebibliotek
København V

Sekretariatschef med digitalt udsyn og administrativ tæft til foreningen Det Digitale Folkebibliotek

Det Digitale Folkebibliotek er en forening for alle danske bibliotekskommuner, hvor de borgerrettede digitale bibliotekstilbud er samlet i én organisation. Vi søger en sekretariatschef til foreningen Det Digitale Folkebibliotek.
Som sekretariatschef har du evner for ledelse af mellemledere og medarbejdere, udsyn og visioner på det digitale public service-område samt gode administrative kompetencer.

Du arbejder tæt sammen med formandskabet og bestyrelsen for foreningen, og du og dit personale repræsenterer og er ambassadører for Det Digitale Folkebibliotek i forhold til et netværk af samarbejdspartnere og aktører på det digitale public serviceområde. I en stærk ledergruppe, sammen med to teamledere har du ansvaret for den daglige ledelse af foreningens 30-35 medarbejdere, som er lokaliseret på to arbejdssteder i hhv. København og Aarhus. Du har ansvaret for en årlig økonomisk ramme på ca. 35 mio. kr., og du får en central rolle i den videre udvikling af den borgerrettede it på folkebiblioteksområdet.

Ansvarsområder

Som sekretariatschef skal du:

  • Sammen med teamlederne skabe en stærk ledergruppe, der leder foreningens medarbejdere og udvikler foreningens portefølje i en hybrid organisation.
  • Have fokus på ledelse, udvikling og HR for foreningens personale, som p.t. består af ca. 25 fagspecialister samt et mindre antal projektansatte medarbejdere.
  • Sikre den daglige drift, økonomi og administration i foreningen og sørge for en hensigtsmæssig og rationel organisering af opgaverne.
  • Arbejde for de grundlæggende værdier for foreningen – at ideen om fri og lige adgang til dannelse, litteratur og viden som understøtter alle borgeres mulighed for aktiv deltagelse i demokrati og samfundsliv danner grundlag for alle aktiviteter.
  • Skabe sammenhæng, samarbejde og kommunikation mellem medarbejdere der sidder forskelligt fysisk placeret.
  • Være en aktiv sparringspartner for formandskabet og bestyrelsen samt sikre koordineringen mellem medarbejdere, foreningens bestyrelse og de danske bibliotekskommuner (medlemmerne).
  • Koordinere arbejdsgrupper, faglige udvalg og de digitale tjenester.
  • Sikre en løbende og relevant kommunikation til medlemmerne.
  • Bidrage til at udvikle det digitale samarbejde mellem folkebibliotekerne og for samspillet mellem foreningens opgaver og bibliotekernes kompetencer.
  • Sikre internationalt udsyn og udvikle samarbejdsflader over grænser.

Profil

Vi forestiller os, at:

  • Du har solid ledelseserfaring, gerne med ledelse af faglige specialister og ledelse af ledere.
  • Du har solid erfaring med it-drift og udvikling.
  • Du kan skabe fremdrift, resultater og et godt samarbejdsklima med en involverende, engageret og tillidsbaseret ledelsesstil.
  • Det er en fordel, hvis du har erfaring med public service-området generelt og gerne også med biblioteksområdet.
  • Du har erfaring med økonomistyring: Budgetlægning, budgetopfølgning og regnskab.
  • Du har en strategisk forståelse for bibliotekernes kerneopgave og samfundsmæssige rolle, og dermed for den værdi, som bibliotekerne skal skabe for borgerne. Dette afspejles i din tydelige og motiverende kommunikation om foreningens udvikling, drift og fremtid.
  • Du har mod til at stå på mål for dine beslutninger og kan lede både opad og nedad i foreningen.
  • Du kan operere agilt i et løst koblet system med mange aktører og interessenter i en politisk virkelighed.
  • Du kan netværke, har selv et stort og relevant netværk og evner at have en god dialog med interessenter. Du har blik for virkefeltets muligheder og kan identificere og udnytte nye muligheder for funding.

Om os

Det Digitale Folkebibliotek er en forening med de danske folkebibliotekskommuner som medlemmer. Foreningen har til formål at stille digitale services, tilbud og materialer til rådighed for folkebiblioteker og borgere. Foreningen er således alle folkebibliotekernes nationale og lokale digitale ansigt mod borgerne.

Det Digitale Folkebibliotek er en essentiel del af det danske bibliotekslandskab, et stærkt nationaltsamarbejde, som bygger på folkebibliotekernes værdier om fri og lige adgang til viden og information for alle. Foreningen udvikler og driver it-services og it-infrastruktur, fx eReolen, den nationale digitale platform for e-bøger og e-lydbøger, eReolen Go, som er den tilsvarende platform for børn, samt bibliotekernes hjemmeside og app. Redaktion og support af løsningerne samt forhandlinger med forlag og indkøb af licenser er en del af opgaven, ligesom Det Digitale Folkebibliotek udvikler og koordinerer fælles formidlingsinitiativer sammen med bibliotekerne.

Foreningen har stor indflydelse på den digitale transformation i de danske folkebiblioteker. Den overordnede strategiske ledelse af foreningen varetages af en bestyrelse bestående af 9 medlemmer.

Du kan læse mere om foreningen det Digitale Folkebibliotek her: Foreningen Det Digitale Folkebibliotek.

Løn- og ansættelsesvilkår

Stillingen er en fastansættelse og vil blive aflønnet med et lønniveau på ca. 740.000 (ekskl. pension).

Arbejdssted

Foreningen har domicil i Københavns Kommune og bor på Nyropsgade 3, 1602 Kbh. V, her vil du overvejende skulle arbejde. Nogle af sekretariatets medarbejdere har arbejdssted i Filmbyen i Aarhus, så du skal påregne en månedlig arbejdsdag i Aarhus, ligesom du skal kunne arbejde digitalt med at skabe sammenhæng og samspil på tværs af landet på daglig basis.

Spørgsmål til stillingen og ansøgning

Der vil være en case og test i forbindelse med ansættelsesforløbet. Har du spørgsmål til stillingen, er du velkommen til at kontakte bestyrelsesformand Jens-Ole Winther på tlf. 23841336/mail Jens.Ole.Winther@skanderborg.dk eller bestyrelsesnæstformand Marie Østergaard på tlf. 51576463/ mail mao@aarhus.dk.

Stillingen ønskes besat pr. 01.08.2024 eller snarest derefter. Deadline for ansøgning er 21.05.2024. Ansøgning sendes via nedenstående link "Ansøg". Du bedes vedlægge CV, eksamensbeviser og andre relevante bilag.

Det forventes, at ansættelsessamtaler og test afholdes i uge 22 og 23.

Vi betragter forskellighed som en ressource og opfordrer derfor alle uanset personlig baggrund til at søge stillingen.

Persondata

Sådan behandler vi dine persondata. Når du ansøger om stillingen giver du samtykke til, at Foreningen Det Digitale Folkebibliotek, Nyropsgade 3, 1602 Kbh. V (CVR 41344121) som dataansvarlig behandler personoplysninger om dig. Vi behandler personoplysningerne i medfør af databeskyttelseslovens paragraf 12, stk. 3 og databeskyttelsesforordningens art. 9, stk. 2, litra f. Vi opbevarer din ansøgning og bilag i 6 mdr., hvorefter de slettes. Du har ret til at modtage oplysning om behandling af dine personoplysninger, ret til indsigt i oplysninger om dig, ret til at få oplysninger berigtiget, ret til at få oplysninger slettet og ret til at gøre indsigelse mod behandlingen. Hvis du ønsker at udnytte dine rettigheder som beskrevet ovenfor, eller hvis du har spørgsmål til vores behandling af dinepersonoplysninger eller denne databeskyttelsespolitik, er du velkommen til at kontakte vores databeskyttelsesrådgiver (DPO):

DPO Danmark ApS
Rosengården 4, st.th
1174 København K.

E-mail: mni@dpo-danmark.dk
www.dpo-danmark.dk/dpo-hotline

Telefon: 77 34 46 00

Du kan klage over behandling af dine personoplysninger hos Datatilsynet: https://www.datatilsynet.dk/borger/klage/saadan-klager-du

Jobbet søges via QuickApply på Jobindex.