Finansiel Stabilitet
København K

Chefkonsulent

Vil du være med til at udvide den danske model for krisehåndtering af finansielle virksomheder? Så har du nu muligheden for et udfordrende job i et arbejdsmiljø præget af høj faglighed, mange samarbejdsflader og internationalt udsyn.

Rådet for Den Europæiske Union og Europa-Parlamentet nåede ved årsskiftet til enighed om et nyt direktiv om genopretning og afvikling på forsikringsområdet (IRRD). Direktivet sigter mod at beskytte skatteydernes midler og minimere virkningen på økonomien og det finansielle system ved krisehåndtering af et forsikringsselskab. Når direktivet er endeligt vedtaget i løbet af 2024, vil det skulle implementeres i dansk kontekst. Her vil Finansiel Stabilitet få en central rolle i strukturen omkring beredskabet for og afviklingen af et forsikringsselskab på linje med den funktion, vi i dag har for pengeinstitutter.

Vi søger en erfaren chefkonsulent til at stå i spidsen for udmøntningen af de nye regler i Finansiel Stabilitet. Det er et komplekst projekt, der involverer en høj grad af samarbejde med andre myndigheder, brancheorganisationer og virksomheder.

Om jobbet

I stillingen som chefkonsulent vil du være ansvarlig for at drive Finansiel Stabilitets rolle i forbindelse med implementeringen af IRRD i Danmark. Du bliver ekspert på det nye regelsæt og er indstillet på at sætte dig detaljeret ind i området. Dine primære arbejdsopgaver omfatter:

  • Involvering i det lovforberedende arbejde i Danmark.
  • Sikring af, at arbejdet med udmøntning af de nye regler hviler på et solidt fundament.
  • Udformning og eksekvering af en implementeringsplan, der adresserer alle relevante krav og retningslinjer i overensstemmelse med fastsatte tidsfrister og mål.
  • Udvikling af rammerne for en smidig og operationel efterfølgende drift.
  • Deltagelse i arbejdsgrupper og fora på nationalt og internationalt niveau.
  • Samarbejde med mange interessenter, herunder andre EU-lande, EU-institutioner, nationale myndigheder, interesseorganisationer og branchen.
  • Alle opgaver vil skulle løses i tæt samarbejde med dine dygtige kolleger på tværs af organisationen.

Om dig

Vi forestiller os, at du har samfundsvidenskabelig baggrund og godt kendskab til forsikringsbranchen. Du forventes at have indsigt i politiske processer og myndighedsroller i Danmark, samt erfaring med finansiel regulering. Du skal have stærke analytiske færdigheder og evne at omsætte komplekse problemstillinger til strategiske anbefalinger og beslutninger. Du skal kunne samarbejde, koordinere og skabe konkrete løsninger i et miljø, der er præget af mange samarbejdsflader. Erfaring med projektledelse vil være et plus.

Om os

Du bliver en del af en ambitiøs arbejdsplads med dedikerede og fagligt dygtige kolleger, hvor vi prioriterer et godt samarbejde og arbejdsglæde i hverdagen. Vi er ca. 50 kolleger i Finansiel Stabilitet og du vil opleve en ledelsesstil kendetegnet ved frihed, tillid og godt humør. Du vil referere til chefen for Ledelse og Kommunikation og blive en del af en afdeling, hvor vi bl.a. driver forretningsudviklingsinitiativer og ny implementering.

Finansiel Stabilitet

Finansiel Stabilitets overordnede formål er at medvirke til at sikre finansiel stabilitet i Danmark. Vi skal være parate til at overtage en finansiel virksomhed, der bliver nødlidende samt til at sikre, at virksomheder og borgere kan opretholde adgang til konti og betalingsinfrastruktur. Finansiel Stabilitet er en organisation i udvikling, og vi ser ind i at løfte flere nye opgaver for staten.

Løn og ansættelsesvilkår

Løn og ansættelse sker med udgangspunkt i Finanssektorens standardoverenskomst, hvilket indebærer pensionsordning, sundhedssikring, tandforsikring, 6 ugers ferie og 5 omsorgsdage om året. Der er hertil mulighed for fleksibilitet i form af hjemmearbejde, så du kan balancere faglige ambitioner og privatliv.

Vil du vide mere?

Har du spørgsmål til jobbet, er du velkommen til at kontakte Chef for Ledelse & Kommunikation Karin Lykke Rasmussen på telefon 51319013. Oplysninger om ansættelsesvilkår fås hos HR Partner Janus Michaelsen på telefon 27952214.

Ansøg nu

Send din ansøgning og dit CV via knappen 'Ansøg' senest 20. maj.

Jobbet søges via QuickApply på Jobindex.