Midtjyske Jernbaner Drift A/S
Lemvig

Bliv lokomotivførerelev/lokomotivfører hos Midtjyske Jernbaner og kør Danmarks første batteritog

Hos Midtjyske Jernbaner går det stærkt i øjeblikket, og vi er godt i gang med forberedelserne til, at vi som de første togoperatører i Danmark sætter batteritog i drift i 2025. Samtidigt står vi over for et generationsskifte i vores stab af lokomotivførere. Derfor søger vi nu både lokomotivførerelever og uddannede lokomotivførere.

Om jobbet

Som lokomotivfører er din vigtigste opgave at sikre vores kunder en god og tryg rejse. Du bliver Midtjyske Jernbaners ansigt udadtil og har ansvar for at repræsentere Midtjyske Jernbaner på god vis, når du møder kunderne og vores mange samarbejdspartnere.

Om uddannelsen

Er du ikke allerede uddannet lokomotivfører, vil vi gerne ansætte dig som elev og uddanne dig. Efter endt uddannelse vil du blive tilbudt en fast stilling som lokomotivfører med tjenestested i Vemb og Lemvig.

Uddannelsen til lokomotivfører varer ca. 10 måneder og kombinerer teori og praksis. Den teoretiske uddannelse foregår på EUC Syd i Tønder. Praktikken med togkørsel foregår primært på vores egne strækninger mellem Holstebro og Skjern og mellem Vemb og Thyborøn. Dele af praktikken vil også foregå hos andre selskaber i andre dele af landet.

Du får fuld løn under uddannelsen (ca. 27.000 kr. pr. måned + diverse tillæg). Du kan læse mere om her.

Om dig – krav og forventninger

For at bestride jobbet som lokomotivfører er det vigtigt, at du som person er pålidelig, fleksibel, rolig af natur og kan holde hovedet koldt i pressede situationer. Du er mødestabil og loyal. Du trives med at arbejde selvstændigt, samtidigt med at du formår at følge faste regelsæt. Du er imødekommende over for andre, nyder kontakten til kunderne og formår at indgå i fællesskaber med kolleger m.fl.

Som lokomotivfører skal du være indforstået med skiftende arbejdstider, fordelt over hele året.

Ifølge Trafikstyrelsens krav skal du:

  • være fyldt 21 år
  • være i stand til at opfylde de lovmæssige helbredskrav. Se Trafikstyrelsens krav til helbredsgodkendelse.
  • kunne forstå, tale og skrive dansk
  • have gennemført minimum 9. eller 10. klasse med mindst et fremmedsprog (engelsk og/eller tysk)
  • have gennemført en af følgende uddannelser:
    • gymnasial uddannelse (HTX, STX, HHX, HF, EUX eller IB)
    • faglig grunduddannelse med svendebrev
    • maskinmester
    • pilot med uddannelse og licens til kommerciel flytransport
  • have bestået en erhvervspsykologisk test med tilfredsstillende resultat. Testen udleveres af Midtjyske Jernbaner.

Vi tilbyder

Vi tilbyder en spændende og struktureret hverdag i en virksomhed med fokus på udvikling, både den forretningsmæssige og den personlige.

Derudover byder vi på:

  • gode ansættelsesvilkår
  • fast ansættelse på 37 timer pr. uge
  • sundhedsordning
  • attraktive og velordnede arbejdsforhold samt engagerede kolleger
  • personaleforening og medarbejderarrangementer

Informationsmøde – kom og hør nærmere

Vi holder informationsmøde om lokomotivføreruddannelsen torsdag den 2. maj kl. 19.00, hvor du kan komme og høre mere om selve uddannelsen og om Midtjyske Jernbaner. Der vil også være mulighed for at stille spørgsmål. Informationsmødet afholdes i vores lokaler på Lemvig Station, Banegårdsvej 2, 7620 Lemvig. Tilmelding skal ske til driftschef Steven Diemar på mail sd@mjba.dk.

Ansøgning

Lyder jobbet som lokomotivfører som lige noget for dig, så send din ansøgning inkl. CV og uddannelsesbeviser pr. mail til sikkermail@mjba.dk hurtigst muligt og senest mandag den 13. maj 2024.

Har du spørgsmål til stillingen eller til uddannelsen som lokomotivfører, er du velkommen til at kontakte driftschef Steven Diemar på sd@mjba.dk eller via mobil 61 24 68 84.

Vi gør opmærksom på, at vi i forbindelse med rekrutteringsprocessen indhenter og vurderer din udvidede straffeattest, og at vi anvender erhvervspsykologiske tests i forløbet.

Ansættelsessamtaler og tests forventes afholdt i uge 23, og hvis du kommer i betragtning til jobbet, skal du rekvirere en helbredsattest og øjenlægeattest umiddelbart derefter. Ansættelsestidspunkt vil blive aftalt individuelt. For lokomotivførerelever vil der være uddannelsesopstart den 2. september 2024.

Vi opfordrer alle kvalificerede ansøgere uanset køn, religion og etniske tilhørsforhold til at søge stillingen.

Vi glæder os meget til at høre fra dig.


Om Midtjyske Jernbaner

Hos Midtjyske Jernbaner er vi midt i en spændende udviklingsproces. Siden 2020 er driften tredoblet, og i 2025 bliver vores nuværende dieseltog udskiftet med helt nye batteridrevne tog. Batteritogene, der er et væsentligt omdrejningspunkt i vores bæredygtighedsstrategi, bliver de første af slagsen i Danmark.

Selvom vi har haft vokseværk og nu beskæftiger flere end 80 medarbejdere, er vi stadig et mindre jernbaneselskab med en flad organisationsstruktur, og der er ikke langt fra idé til handling.

Vi lægger meget vægt på, at vi har et godt arbejdsmiljø med gensidig respekt, nærvær og høj trivsel, og du vil møde dygtige og engagerede kolleger, som trives med frihed under ansvar.

Du kan læse mere om os på vores hjemmeside, www.mjba.dk.