Villum Fonden
Søborg

Engageret og kyndig programchef til Villum Fondens uddelinger inden for teknisk og naturvidenskabelig forskning

Vil du arbejde for at styrke dansk teknisk og naturvidenskabelig forskning på højeste internationale niveau?

Villum Fonden søger en programchef til fondens forskningsfinansierende aktiviteter. Som programchef vil du være ansvarlig for at drive et eller flere af fondens forskningsstøtteprogrammer på det tekniske og naturvidenskabelige område.

Fonden har gennem de seneste år udviklet sig til at være en markant bidragsyder til forskning på universiteter og forskningsinstitutioner i Danmark. Vi forventer i de kommende år at uddele ca. 750 mio. kr. om året til teknisk og naturvidenskabelig forskning.

Som en almennyttig privat fond er det vores privilegium at kunne tænke forskningsstøtte både langsigtet og risikovilligt og – i samarbejde med universiteterne – komplementere den offentlige forskningsstøtte.

Omdrejningspunktet for fondens støtte til teknisk og naturvidenskabelig forskning er fem fokuserede programmer. Tre programmer støtter excellente, nysgerrighedsdrevne forskere: Villum Investigator, Villum Young Investigator og Villum International Postdoc. Villum Experiment-programmet støtter den innovative og dristige forskningsidé, og Villum Synergy støtter tværfaglig forskning med et datalogisk aspekt. Flere nye initiativer er på vej med fokus på klima og ingeniørfagene, samt forskningsinfrastruktur.

Som programchef skal du:

  • være ansvarlig for gennemførelse af ansøgningsrunder, herunder udvælge internationale bedømmere
  • rådgive ansøgere, universiteternes forskningsstøtteenheder og andre samarbejdspartnere
  • følge op på bevillinger, herunder løbende rapportering og regnskaber
  • sikre god professionel dialog med og udarbejde materiale af høj kvalitet til uddelingsområdets arbejdsgruppe og komiteer samt fondens bestyrelse
  • løbende udvikle programmer og processer, der kan fremme og stimulere fremragende forskning
  • afholde og udvikle netværksaktiviteter for bevillingshavere

Vi ser gerne, at du:

  • har indsigt i teknisk og naturvidenskabelig forskning på ph.d.-niveau
  • har indsigt i forskningsadministration og -finansiering. Konkret erfaring vil være en fordel
  • har kendskab til forskningsvurdering og -evaluering
  • er driftsorienteret og har stærke administrative evner med fokus på kvalitet og effektive processer
  • har kendskab til forsknings- og innovationssystemet i Danmark
  • har engelskkundskaber på højt niveau, både i skrift og tale, da en stor del af kommunikationen med bevillingshavere og komitéer foregår på engelsk

Som person har du gode kommunikationsevner, og du er en dygtig analytiker. Det er vigtigt for os, at du har lyst til og bidrager aktivt til det gode samarbejde, både internt i teamet og i fonden, samt udadtil til universiteterne, andre fonde etc. Du befinder dig godt i et team, hvor vi er åbne og tillidsfulde i vores feedback og ærlige i vores kommunikation, så vi kan udvikle os sammen.

Du bliver en del af et fagligt stærkt team på i alt 6 medarbejdere. Det er rart at gå på arbejde, og vi støtter hinanden i opgaveløsningen. Vi følger op på opgaver, giver feedback og husker at fejre de mål, som vi når. Du vil referere til Villum Fondens forskningsdirektør, professor Thomas Bjørnholm.

Du bliver samtidig en del af Villum Fondens og VELUX FONDENs fælles sekretariat i Søborg. Tilsammen er vi omkring 65 medarbejdere i et hus med højt til loftet, hvor der er plads til faglig udvikling og nytænkning.

Ansøgningsfrist er onsdag den 15. maj 2024

Send din ansøgning og dit cv via knappen ”Ansøg”.

Tiltrædelse snarest muligt. Løn og ansættelsesforhold efter aftale. Vi forventer at afholde samtaler i uge 22 og 23. Der kan anvendes test i forbindelse med samtaler.

Har du spørgsmål? Så kontakt gerne Thomas Bjørnholm, forskningsdirektør i Villum Fonden, på telefon 2875 1835.


Villum Fonden er en almennyttig fond, der støtter forskning, miljø, sociale og kulturelle projekter i ind- og udland. Villum Fonden uddelte i 2023 mere end en milliard kr.

Villum Fonden er stiftet af civilingeniør Villum Kann Rasmussen – grundlægger af bl.a. VELUX A/S og andre firmaer i VKR Gruppen, der har til formål at bringe dagslys, frisk luft og et bedre miljø ind i menneskers hverdag.

Læs mere om Villum Fonden: www.villumfonden.dk

Jobbet søges via QuickApply på Jobindex.