LINX Association
København V

Kommunikationsfaglig teamleder

Foreningen LINX (LINX) arbejder i feltet mellem universiteter, teknologiske institutter og erhvervsaktører med at accelerere grøn omstilling på tværs af Danmark – med særligt fokus på små- og mellemstore virksomheder (SMV’er).

Til vores nystartede fondsfinansierede indsats ’Motorvej for Materialeviden’ søger vi en engageret og karismatisk koordinator for projektets kommunikationsfaglige team (intet personaleansvar).

’Motorvej for Materialeviden’ skal bringe ny viden om materialer fra universiteterne og universitetsforskerne ud på fabriksgulvene i danske SMV’er, så den gør en forskel i deres grønne omstilling. Projektet er altså i sin essens en øvelse i effektiv forskningskommunikation til en veldefineret, men divers målgruppe.

Som teamleder får du ansvar for den daglige drift af den komplekse og succeskritiske kommunikation. Din opgave bliver at sikre, at vi når de opstillede mål i den oprindelige projektansøgning og i den tilhørende evalueringsstrategi.

Jobbet er imidlertid ikke en traditionel kommunikationschef-stilling. Tværtimod har vi store forventninger til dine egne evner som praktisk kommunikatør og din jobtilfredsstillelse ved selv at være udførende på en vifte af opgaver, herunder at:

  • Drive den universitetsrettede indsats, som skal sikre, at ny materialeviden kommer ind i projektet fra forskerne på de deltagende universiteter (DTU, Aarhus, Aalborg, Syddansk Universitet og RUC).
  • Overvåge en effektiv mediedækning af de mange events, der kører mellem projektpartnerne i projektets regi.
  • Varetage en løbende opgradering af kommunikationskompetencer hos projektpartnerne og i LINX’ egne rækker.
  • Sparre omkring kommunikation med LINX øvrige teams efter behov, fx på udsendelse af invitationer m.m.

Som leder af kommunikationsteamet på i alt tre personer bliver du sidestillet med de to andre teamledere i LINX (hhv. et materialefagligt og et administrativt) med direktøren som nærmeste leder.

Vi forestiller os, at du enten har en kommunikationsfaglig eller naturvidenskabelig baggrund, og at du i en årrække har arbejdet med forskningskommunikation.

Det er en fordel, hvis du har dokumenteret erfaring som uformel eller formel teamleder, og at du formår både at følge en kommunikationsstrategi og løbende evaluere din egen og teamets indsats op mod en evalueringsstrategi.

Da både projektet og jobbet er nyt, forventer vi også, at du selv er i stand til at være med til at definere og sætte dit præg på stillingen. Da opgaverne i stillingen er komplekse, får du naturligvis mulighed for at opkvalificere dig på nødvendige områder efter behov.

Tiltrædelse sker per 1. juni 2024 eller snarest muligt derefter.

Lønpakke vurderes på individuelt grundlag. Stillingen kan besættes både som en 30 og en 37 timers stilling.

Du vil komme til at arbejde tæt sammen med LINX’ direktør, der selv har materialefaglig (ph.d.) baggrund. Arbejdssted er København på LINX’ adresse i det centrale København.

Foreningen LINX – om os

LINX er en non-profit forening stiftet af virksomheder, universiteter, regioner samt Dansk Industri i 2016. Foreningen er en netværksorganisation, der arbejder med at bringe viden/knowhow om materialer og materialeteknologi i spil overfor virksomheder og GTS-institutter, med udgangspunkt i tæt samarbejde med Danmarks universiteter.

LINX samler facilitering af nye vidensamarbejder med synliggørelse af forskningsresultater, herunder bl.a. forskningens værktøjer til diagnostik af materialer. Foreningen er en ”netværksingeniør”, der løbende søger at danne samarbejder med nye stakeholders udefra, ikke blot virksomheder, men også f.eks. hospitalsvæsnet og medieverdenen.

Der arbejdes indenfor alle industrielle branchesegmenter, der ligger til grund for den grønne omstilling, herunder navnlig: Energi, jern/metal, fødevarer, lægemidler, plast, konstruktion/byggeri og tekstil.

Medlemskredsen i LINX tæller foruden virksomheder alle landets materialeforskende universiteter, Teknologisk Institut, FORCE Technology, Dansk Industri, en række danske erhvervsråd, m.fl. Geografisk spænder kredsen hele Danmark, det nære Sverige og nordlige Tyskland.

Sluttelig er LINX kerneorganisation i et strategisk projekt finansieret af Industriens Fond, der har til formål at skabe en fundamental ny mekanisme i Danmark – en motor – til at få grøn materialeviden anvendt til at skabe vækst i danske små- og mellemstore virksomheder. Målet er at skabe en ny, supplerende drivkraft for den grønne omstilling, med resulterende løft af dansk konkurrenceevne.

Spørgsmål skal sendes til CEO Jacob Becker-Christensen, jbc@linxproject.dk.

Ansøgninger skal sendes til kommunikationsspecialist Niels Halfdan Hansen, nhh@linxproject.dk.

Ansøgningsfrist: 7. maj kl. 23.59.