Öresundsinstituttet
Malmö

Analytiker med fokus på grænseregional analyse og statistik

Vi søger en analytiker, der har interesse for grænseregional samfundsanalyse og erfaring med statistisk analyse. Arbejdet omfatter blandt andet analyser af integration og samarbejde på tværs af Øresund, den økonomiske udvikling, regionens erhvervsliv og bæredygtighedsarbejdet. Ud over Øresund omfatter det geografiske perspektiv også Danmark og Sverige på nationalt plan, de nordiske lande og Femern Bælt. Stillingen kræver både evnen til at håndtere omfattende statistisk materiale og at kunne omsætte resultaterne til formidling og nyhedsgrafik. Vi vil gerne have, at du har en akademisk grad i økonomi, statistik, statskundskab eller tilsvarende.

Øresundsinstituttet har bredde i analysearbejdet, men også en kernekompetence inden for grænseoverskridende integration, økonomi, erhverv, trafik og bæredygtighed. Blandt de årlige analyser er Øresundsindex, State of the Region – samarbejdet på tværs af Øresund og Skånsk konjunktur samt et nyt initiativ om bæredygtighedsarbejde i Skåne og Øresundsregionen.

Analysemodellen indebærer en kombination af statistisk analyse, forskning og interviews. Som analytiker får du dine egne ansvarsområder og deltager i det øvrige analysearbejde som en del af vores team. Ud over analyser arbejder Øresundsinstituttet med dansk-svenske netværksmøder og nyhedsbureauet News Øresund. Opgaverne omfatter også journalistisk nyhedsarbejde og deltagelse i møder og konferencer.

Det er en fordel at beherske både dansk og svensk eller at være dansktalende. Men for os er det primære dine evner, entusiasme og interesse for at blive en del af vores team.

Vi tilbyder dig:

  • At blive ansat i et selvstændigt dansk-svensk videnscenter, der arbejder non-profit og med fokus på analyse, vidensdeling og netværk
  • et stort personligt ansvar i et team med kyndige kolleger fra Danmark og Sverige
  • varierende opgaver
  • gode kontakter i både Danmark og Sverige
  • arbejde med nye kommunikationsteknologier for at nå ud med arbejdet

Tjeneste

Fast fuldtidsansættelse (40 timer om ugen) som udgangspunkt på vores kontor nær Centralstationen i Malmø. Der er også adgang til en arbejdsplads i København. Det er muligt at arbejde hjemmefra 1-2 dage om ugen. Vi anvender en prøvetid på seks måneder. Startdato som aftalt.

Sidste ansøgningsdag: 2024-04-19 (udvælgelse kan ske løbende).

Ansøgninger sendes til via ansøgningsknappen "Ansøg" på denne side.


Om Øresundsinstituttet

Øresundsinstituttet er et selvstændigt dansk-svensk videnscenter med medarbejdere fra begge lande, som udarbejder analyser, arrangerer netværksmøder og driver nyhedsbureauet News Øresund. Virksomheden drives på non-profit basis og med finansiering fra mere end 100 medlemmer fra stat, regioner, kommuner, universiteter og virksomheder i Danmark og Sverige.

Jobbet søges via QuickApply på Jobindex.