Jobglæde

Vi vinder så meget gennem tillid

Morten Stage er Vice President og Country Delegate hos den internationale olie-operatør Total. En problemstilling mellem afdelinger fik Morten til at fokusere på fordelene i at skabe mere tillid mellem hinanden. Et fokus, som han er glad for i dag – for det bærer frugt. Og det mærkes både i forretningen og i den daglige jobglæde.

”Tillid handler også om, at man tør stole på hinanden i pressede situationer”

Morten Stage, Total

Morten fortæller: Det kan lyde helt åbenlyst at tale om, at tillid til hinanden skaber bedre vilkår for både samarbejde, resultater og jobglæde. For de fleste af os har det nok bedst med at arbejde i et miljø, hvor man kan finde ud af at tale åbent og kommunikere godt med hinanden.

Og det er også rigtigt nok. Men fordelene ved tilliden, mærker man især, når et problem opstår. I stedet for at alt går i stå, glider man let over diverse hurdles – og kommer videre.

For tillid handler også om, at man tør stole på hinanden i pressede situationer. Det har jeg arbejdet med i et konkret tilfælde, hvor der var store vanskeligheder i samarbejdet mellem lokationer i henholdsvis Danmark og Storbritannien. Nøglen til løsningen var så lige til, at den tidligere var blevet overset.

Når vi kender hinanden, forstår vi hinanden

Det viste sig, at grobunden for mistilliden i det her tilfælde lå lige for – de her folk havde aldrig mødtes ansigt til ansigt, og så voksede barrieren. Der lå simpelthen alt for mange forudfattede holdninger og antagelser i vejen, som skabte mistillid.

For hvis man udelukkende kommunikerer uden at kende hinanden, og uden at have tillid til hinanden, kommer der altid en sekundær agenda på det, der bliver sagt. Derfor var det utrolig vigtigt i den her specifikke situation – og i mange andre tilfælde er jeg sikker på – at bringe folk sammen og få skabt en ny fælles grundtillid med hinanden. Vi vinder så meget gennem tilliden i det daglige.