Frem­ti­dens HR: Video kan lette re­k­rut­te­rings­pro­ces­sen

Nyt HR-værktøj baseret på korte videointerviews kan effektivisere og modernisere den klassiske, konservative rekrutteringsproces.

De fleste jobsøgere kender det. Du sender en ansøgning, venter spændt men får først svar efter adskillige uger. Er e-mailen så oven i købet et afslag, har ansøgeren sandsynligvis ikke megen sympati tilbage for virksomheden.

Problemet er, at HR og den ansættende leder skal læse bunker af ansøgninger, koordinere hvem de vil indkalde, booke mødelokaler og meget mere. Den proces kan let ende med at gøre virksomheden – og især HR – upopulære hos mange kandidater. Og en hurtig proces er altafgørende for at bibeholde et godt image.

Det finske firma Recruitby.net har derfor udviklet et videoværktøj, som kan speede processen betydeligt op.

Ansigt til ansigt

Ifølge grundlæggerne er interviewet den mest tidskrævende og omkostningsfulde opgave i rekrutteringsprocessen. Recruitby.net fremskynder jobsamtalerne ved hjælp af et let anvendeligt program, der sender videospørgsmål til udvalgte kandidater, som så derefter kan optage deres svar på en kameratelefon eller computer.

Indtil videre har et par håndfulde danske virksomheder prøvet programmet, og også Jobindex har testet det med gode resultater.

”Så snart du har fundet de bedste kandidater, kan du sende videospørgsmålene til dem og afslag til resten. Det giver et godt indtryk af personen at se dem på skærmen, og du kan så derefter indkalde et par stykker til personlig samtale,” forklarer Ari Beilinson, som er CEO hos Recruitby.net.

Han uddyber, at nogle endda er blevet hyret på videointerviewet alene, men det mest almindelige er at bruge det som første screening af kandidater.

Konservative HR

”Det er også en god måde at teste for eksempel sprogkundskaber på. Du kan bede kandidaterne svare på engelsk og dermed tjekke deres evner i praksis,” forklarer Ari.

Han mener, produktet passer godt til et teknologisk stærkt land som Danmark. Dog oplever firmaet, at nogle brugere har barrierer over for videokonceptet, og at de ikke har det godt med at skulle optage sig selv. Det gælder også HR-medarbejderne, når de skal lave videoen med spørgsmål til kandidaterne.

”HR er måske en lidt konservativ branche, men det er vigtigt at kunne omstille sig, når nye redskaber dukker op. Dette produkt vil ikke gøre et stort indhug i HR’s budgetter og kan effektiviserer processen betydeligt. Det bedste vil være at spørge de virksomheder, der har brugt programmet om deres erfaringer, for vi ved, at de fleste har haft fantastiske resultater,” slutter Ari.

Du kan læse mere på www.recruitby.net.