Din browser (Safari 1.0) er mere end 3 år gammel.
Vi anbefaler at du opgraderer til den nyeste version, da vi ellers ikke kan garantere at alt funktionalitet på Jobindex vil fungere korrekt.
Sådan laver du dit CV – hent en komplet guide og skabelon
CV’et er ofte det første, som virksomheder læser, når de modtager ansøgninger til en ledig stilling. Det er med andre ord i CV’et, at du kan vise virksomheden, hvad du kan, og hvordan din erfaring er relevant for jobbet.
Dit CV skal hurtigt give en potentiel arbejdsgiver et nemt overblik over din erfaring, uddannelse og færdigheder. Forvent, at arbejdsgiveren i første omgang skimmer CV’et, så du skal være skarp og fokuseret i det, du skriver samt give et nemt overblik over indholdet.
Vi gør det nemt for dig
Det kan være sin sag at få opbygget sit CV – i vores Q&A får du alle de bedste tips til CV’et. Du bliver klogere på, hvordan et CV ser ud, hvad det typisk indeholder, og hvad det skal kunne. Men her er også 3 nemme råd du kan tage med dig:
- Lav et brutto-CV: Det er et udkast med alle dine generelle informationer. Når du søger et specifikt job, sorterer, fremhæver og eventuelt uddyber du de informationer og erfaringer, der er vigtige i netop dette job.
- Målret dit CV til det specifikke job, du søger. Arbejdsgiverne er interesserede i at se et CV, der viser, at du selv har tænkt over, hvordan du passer ind i stillingen.
- Opbyg dit CV omvendt kronologisk, så du opremser dine seneste erhvervserfaringer og uddannelser først. Et CV er typisk mellem 1-4 sider langt.
Få alle de gode råd til CV’et
Et CV beskriver, hvad du har lavet og opnået i tidligere job og/eller gennem din uddannelse. CV’et er altså bagudrettet og beskriver det, du har lavet.
Ansøgningen er derimod fremadrettet, da du her beskriver, hvordan du kan anvende dine kompetencer og erfaringer i den nye stilling. Tjek også vores guide til den gode ansøgning her.
CV’et skal altså fokusere på det vigtigste, du har opnået. Og det kan du så uddybe i selve ansøgningen.
Den nemmeste måde at lave et CV på er at bruge en Word-skabelon. Eller du kan oprette et CV her på Jobindex, og så efterfølge udskrive det.
Opret dit CV her – helt gratis.
Dit CV skal være kronologisk, og du skal starte med dine seneste bedrifter først. Det gælder både erhvervserfaring og uddannelse.
Men ingen regel uden undtagelse. Er du nyuddannet, kan du starte med din uddannelse og dernæst erhvervserfaring.
HUSK at sætte årstal på start og slut for både tidligere ansættelser og uddannelser.
Gør også CV’et let at læse ved brug af overskrifter, en passende størrelse bogstaver og ikke for meget tekst. Du kan eventuelt gøre brug af bullets og husk, at dit CV gerne må være minimum 2–3 sider.
Et CV er kronologisk, og som nyuddannet har du måske haft både en uddannelse og tidligere job i gang samtidig.
Men når du som nyuddannet søger dit første ”rigtige” job, er det din uddannelse, der er vigtigst. Derfor skal du gerne starte med op opridse din uddannelse og dernæst din erhvervserfaring.
Det kommer selvfølgelig an på din erfaring. Men modsat ansøgningen kan CV’et sagtens være længere, og det er typisk 1-4 sider.
Det er vigtigt, at CV’et er let at læse. Det kan du sørge for ved at bruge flere overskrifter, en passende størrelse bogstaver og ved at bruge bullets.
De afsnit (og overskrifter), som dit CV bør indeholde er:
Kort introduktion:
Start med en introduktion, hvor du på 5-10 linjer introducerer dig selv og din profil. Fokusér på det, som er relevant for netop dette job.
Erhvervserfaring:
Under hver ansættelse kan du ridse dine væsentligste og mest relevante arbejdsopgaver op i punktform. Uddyb dine resultater og arbejdsopgaver i forhold til den stilling, du søger. Det er i det hele taget en god idé at inkorporere de arbejdsopgaver, der er beskrevet i jobopslaget, hvis du har erfaring med dem.
Hav fokus på, hvordan din erfaring kan bruges i stillingen. Virksomheden kan dermed se, at dit CV ikke er generisk, og at du er oprigtig interesseret i denne stilling.
Uddannelse:
Skriv det mest relevante omkring din uddannelse. Her kan du nævne de vigtigste fag, og de resultater du har opnået. Beskriv det, der er relevant for stillingen.
Relevante kurser:
Nævn kort de kurser, du har taget, som kan være relevante for stillingen.
IT-kompetencer:
Hvis det er relevant for jobbet, så oprids dine IT-kompetencer.
Dine sprogfærdigheder
Beskriv hvilket niveau du behersker relevante sprog.
Referencer:
Angiv hvilke referencer, du har opgivet, som virksomheden kan kontakte.
Andet relevant:
Skriv til sidst, hvis der er noget andet, som kan være relevant.
Nogle ansættende ledere og rekrutteringskonsulenter vil udelukkende se et CV. Hvis det er tilfældet, kan det være en god idé lave et motiveret CV. Her kan du uddybe CV’et og tage noget af det indhold med, som du ellers ville skrive i din ansøgning.
Mangler du inspiration til ansøgningen eller det motiverede CV? Klik her og få vores guide til den gode ansøgning.
Download vores CV-skabelon her
Du kan downloade vores skabelon til CV, så du nemt kan komme i gang. Men endnu bedre kan du oprette dit CV på Jobindex, og printe dit CV derfra. Opret dit CV.