Ledighed som fordel for den fremtidige karriere


Flere undersøgelser viser, at danske virksomheder ikke i tilstrækkelig grad prioriterer innovation i deres forretningsstrategier. Som vi alle kunne høre i Folketingets åbningstale, peger statsminister Lars Løkke Rasmussen på, at vejen ud af krisen for de danske virksomheder er at satse på udvikling og innovation i langt højere grad, end det er tilfældet i dag. I en undersøgelse med titlen ”Innovationskraft – Danmark 2009”, som analysebureauet Innovation Inside har gennemført, erklærer godt hver anden dansker i beskæftigelse, at det er meget vigtigt, at de er kreative på deres arbejde. Samtidig vurderer kun hver femte, at de rent faktisk er meget kreative på deres arbejde. Men hvorfor er det så svært? Et svar kan være, at man ikke i tide har satset på opkvalificering af medarbejderne.

Center for Innovation og Virksomhedsudvikling

Søger man i Jobindex på ordet ”innovativ” er resultatet af søgningen i dag (d. 6. okt. 2009) 240 jobannoncer. Søger man på ordet ”kreativ” er resultatet 430 jobannoncer. Måske kan vi finde en del af svaret i den klassiske definition af innovation, som er: ”idéer der skaber værdi på bundlinjen”. Det er eftertragtet at være kreativ forstået som god til at få nye ideer, men det er ikke nok i sig selv. Det er nødvendigt for virksomhederne at skabe den tilstrækkelige struktur og strategi , som kan få omsat de kreative idéer til egentlig innovation – altså til nye produkter, nye services eller nye forretningsmodeller, som bidrager til bundlinjen. Innovation skal sikre, at danske virksomheder fortsat er konkurrencedygtige på det globale marked.

På Center for Innovation og Virksomhedsudvikling tager vi netop denne udfordring meget alvorligt. Derfor har vi innovation i fokus i vores efteruddannelsesaktiviteter. I en tid med stor ledighed og manglende innovation i virksomhederne har vi udviklet et særligt forløb til ledige, som på 6 uger kan opkvalificere dem til at arbejde systematisk med innovation. Når mange danske virksomheder ikke har opkvalificeret arbejdsstyrken indenfor innovation, så kan et kompetencegivende efteruddannelsestilbud til ledige gå hen og blive en fordel for den ledige, da han eller hun opnår kvalifikationer indenfor den mest eftertragtede kvalifikation lige nu – nemlig forståelse for innovation!

Fakta-boks:
Center for Innovation og Virksomhedsudvikling er en del af Efter- og videreuddannelsesdivisionen i VIA University College og udbyder kompetencegivende efteruddannelser på diplomniveau. I forbindelse med den øgede ledighed udbydes enkelte moduler som 6 ugers fuldtidsstudie, hvormed ledige har mulighed for at søge om uddannelsesydelse og få dækket deltagergebyret. Læs mere om centrets ydelser på: www.viauc.dk/innovation.