Ny i job

In­ter­na­tio­nal skole imø­de­kom­mer stigende ef­ter­spørgsel

Højst sandsynligt står en helt ny skolebygning klar i Nordhavnen i 2015, og det glæder skoledirektør for Copenhagen International School, som mangler mere plads. På blot 14-15 måneder steg elevantallet fra 600 til 800, da man tog nogle bygninger i brug på Østerbro.

I hver klasse på Copenhagen International School i Hellerup finder man omkring 8-10 forskellige nationaliteter, og på hele skolen ville man finde omkring 60 nationaliteter, hvis man minutiøst åbnede døren til hvert klasselokale og talte efter. I alt tæller de mange nationaliteter 800 elever i alderen helt ned til tre-fem år – og op til 17-18 år, som er alderen på skolens gymnasieelever.

 Walter Plotkin

Efterspørgslen på at få sine børn ind på skolen, har skoledirektør for Copenhagen International School mærket meget markant de seneste 14-15 måneder.

”Da vi lejede de nye bygninger på Østerbro, steg elevantallet fra 600 til 800, og forskellige undersøgelser – blandt andet fra Copenhagen Capacity – viser, at der er et stigende behov for flere pladser på Copenhagen International School. Når vi nu også selv har set, hvor mange flere elever der er kommet til med de nye bygninger, tror vi på, at efterspørgslen vil fortsætte,” siger Walter Plotkin, der oplyser, at eleverne primært har udenlandske forældre, men at danske børn med danske forældre i stadig større grad starter på skolen.

Den gruppe af børn tror han desuden vil vokse, når nu Copenhagen International School efter planen flytter til Nordhavnen i 2015.

En stor donation fra A.P. Møller på 200 millioner kroner har gjort, at den nye skole for alvor er på vej ud i virkeligheden. Der mangler dog stadig 100 millioner kroner i finansiering, men meget tyder på, at finansieringen kommer på plads, og man derved vil undgå ventelister til skolen i fremtiden.

I Børsen for nyligt udtalte Leif Beck Fallesen, der er erhvervsrådgiver for overborgmester Frank Jensen og tidligere formand for Copenhagen Business Task Force:

”Skolerne er et af de vigtigste parametre. Særligt virksomhedernes hovedkvarterer ser det som et problem, at de kun kan tiltrække ungkarle, fordi folk med familier er mere skeptiske blandt andet på grund af kapacitetsproblemerne på de internationale skoler.”

Vil blive en større del af lokalmiljøet

Man kunne frygte, at eleverne på skolen i Hellerup lige nu sad mast sammen i klasserne, men ifølge Walter Plotkin er det slet ikke tilfældet.

”Vi er i stand til at tilbyde eleverne den nødvendige plads, men vi har været overrasket over, hvor hurtigt vi kunne vokse med ekstra plads, og så vil en større skole desuden give mulighed for, at vi kan udvide vores aktiviteter efter skoletid, som vi gerne vil. Det vil for eksempel give os mulighed for at få en sportsbane, og vi vil i endnu højere grad end nu i Hellerup, blive en del af det lokale miljø, som vi så gerne vil,” siger Walter Plotkin.

Det nye byggeri bliver på 22.400 kvadratmeter og skal kunne huse mellem 1.000 og 1.200 elever. Skolen skal ligge i Nordhavnen i København ud til vandet, og selve bygningen tegnes af arkitektfirmaet C.F. Møller.

På skolen underviser man på engelsk, undtagen i sprogfagene, og undervisningen er baseret på de tre ”International Baccalaureate Programmes”, og ifølge Walter Plotkin lægger man vægt på individuel læring, og at eleverne vokser som personer.

”De lærer af forskellige kulturer – de lærer ikke bare om dem – og det forbereder dem på en international verden,” siger Walter Plotkin og tilføjer, at omkring 25 procent af elverne forlader og kommer til skolen hvert år – og at en elev i gennemsnit er på skolen omkring tre-fem år.

”Ulempen er, at man ofte skal sige farvel, men fordelen er, at man i det her miljø er vant til at møde nye venner, og det derfor er let at falde til, og det er en stor styrke for eleverne fremadrettet,” siger Walter Plotkin.