Jobsatire på DR2

DR2 har lavet en underholdende satire serie om livet på et jobcenter. I programmet følger man et 8-ugers jobkursus, hvor både medarbejderne og kursisterne gør deres bedste, men resultaterne alligevel udebliver. Specielt den overfriske kursusinstruktør er underholdende, men der bliver også gjort kærligt grin med deltagerne på kurset.

Det er ikke alle, der kan se DR2, men udsendelserne bliver også lagt på DR’s hjemmeside. Der ligger foreløbig 4 udsendelser. I det seneste afsnit får jobcenteret besøg af beskæftigelsesministeren, og det går naturligvis ikke helt som planlagt. Meget underholdende.
Se A-klassen på DR2’s hjemmeside

Held og lykke med jobsøgningen!

Venlig hilsen Kaare Danielsen

Dette indlæg blev udgivet i Andet og tagget , , . Bogmærk permalinket.

11 Kommentarer til Jobsatire på DR2

 1. Inger Lisbeth Staahl Jensen skriver:

  Ja det er muntert. Men sørgeligt hvis man selv er en del af dette cirkus. Når man har været på arbejdsmarkedet i mange år og havner i dette system bliver det endnu mere absurd. Meget af det jeg har set i serien passer bare alt for godt. Tænk at man ikke blot kan indse at der mangler arbejde og ikke ledige og så ser at få sat gang i at give os mulighederne for at arbejde på deltid, som iværksættere eller tænker vækst og erhvervspolitik ind i beskæftigelsespolitikken.

 2. Bente Perch Møller skriver:

  Ja, det er ellers ikke fordi jeg normalt mangler humor. MEN denne satire ligger SÅ tæt på virkeligheden, at det er aldeles uhyggeligt, – jeg tror, hvis man er arbejdssøgende, underlagt rådighedskrav, rådighedssamtaler og krav om to ansøgninger pr. uge, samt kontrol i begge ender, så er det morsomme ikke eksisterende. Beklager Kaare Danielsen, – find noget andet morsomt at anbefale.

 3. Niels Kristensen skriver:

  En serie der er fyldt med humor og satire – men desværre også en serie der rammer virkelighedens verden næsten 100%, for alle os jobsøgende. Har selv været igennem noget af seriens indhold, og man krummer tæer og tæller meget langsomt til 10, når man skal igennem disse prøvelser, som jobcentrene og anden aktør udsætter os for, især efter man har fået nej til kompetencegivende kurser, som virkelig ville være med til muligvis at kunne flytte én over i fast job igen.
  De mange mange regler som jobcentre og A-kasser skal følge og er underlagt, er meget firkantede og ubøjelige, og kan slet ikke fortolkes på en fleksibel måde, hvilket igen gør at den arbejdssøgende desværre kommer til at sidde fast i systemet, uanset hvor meget den arbejdssøgende selv gør af ihærdig indsats, for at komme i job igen.
  DR2 har desværre ramt plet med denne skønne satire serie, om et område som rigtig mange i DK, desværre er en del af.
  Det positive for jobcentre og anden aktører, må være, at der virkelig er plads til forbedringer, på dette område.

 4. Susanne B. Hansen skriver:

  Ja det er uhyggelig tæt på virkeligheden, og jeg kunne godt fortælle mærkelige ting om mit jobcenter. Sort humor hjælper ind i mellem til at klare en ellers trist og irriterende hverdag. Så ros fra mig:o)

 5. Lone Christensen skriver:

  A-klassen er s k r æ m m e n d e tæt på det “virkelige liv”. 1. gang jeg tunede ind for at se den, havde jeg forberedt mig på at grine – men det er jo nærmest til at græde over. Fuldstændigt ressource-spild for begge parter, og som en anden kommenterer: Jobcentre og andre aktører må ganske enkelt kunne se, at der “er plads til forbedringer” på dette område.

 6. Helle Bentsen skriver:

  “A-Klassen” har virkelig forstået at vise virkelighedens verden for os ledige – har tilpas meget sort humor til at kunne se det sjove og helt groteske i serien – men nogle føler at de ledige bliver gjort til grin. Er – indtil videre – selv blevet forskånet for ét af disse “skod-kurser” som jeg kalder dem, men har af mit netværk fået fortalt beretninger mage til dem i serien….RYSTENDE at der smides penge ud på sådanne “kurser” – brug dog pengene på relevante kurser, så vi kan komme videre med livet, og ud af “systemet” istedet for at bremse os, når man fx. gerne vil have opkvalificeret sin “gamle uddannelse”. Håber at også politikerne ser serien, og får øjenene op for at erstatte disse latterlige “kurser” med noget brugbart.

 7. Ingvar Christensen skriver:

  Hvor er det dejligt.
  Se det fra den pragmatiske side. Staten svømmer i penge. Mange penge. Ja ikke engang selv de mest velpolstrede firmaer har så mange penge, at de ville smide dem ud på Jobcentrenes tragikomiske kursusvirksomhed, såfremt dette kvalitetsniveau var standard på det private erhvervsmarked.

  Hvor er det trist.
  Set fra den menneskelige side. De ledige betragtes/behandles som individer på muh-ko niveau. Er du først inde i folden,bliver du mentalt fodret med det rene hø. Dit afkast heraf er det rene l…
  Herefter længes man kun efter boltpistolen.
  Og det er synd for jobcentrene. Arme medarbejdere, der ganske ukvalificeret skal rådgive og hjælpe forskellige faggrupper i job, hvorom de ingen forstand har.

  Hvor er det fortrøstningsfuldt.
  Såfremt politikerne ikke evner at droppe jobcentrene, og overlade cirkus til A-Kasserne, samt alle de penge der meningsløst bruges på “halløj på jobcentret”, så vent.
  Det vender! Og til den tid, når vi alle er i job igen,-så lur mig om ikke regeringen har strikket noget posttraumatisk sammen. Jow jow. Rettidig omhu…..det vinder mere og mere ind.

 8. Anne-Marie Madsen skriver:

  Uhmmmm jeg er glædelig overrasket over temaet arbejdsløshed er taget frem… I en af de store tv kanaler jaaaaaa Tusinde tak? AT DET BLIVER SYNLIGGJORT …. Det som er min og andres hverdag…

  Vi har ingen manuskript at følge… Ej heller kan vi tage rollen af os…

  Jeg deltager 24 timer i døgnet…. (her henviser jeg til de følge virkninger som arbejdsløsheden bringer med sig. Det følesmæssige aspekt af arbejdsløsheden)

  Jeg var rystet… Da jeg så udsendelsen… Det var jo sådan jeg oplevede at blive overset… Og opbevaret… Igen og igen…..BARSK …

  Jeg er på et fantastisk kursus lige nu… “Personligudvilking til job” wauuuu her er virkelig kvalitet i forløbet… UDVIKLING både af navn og gavn.

  Jobbet er en del af min jobplan… Og det er fantastisk at det er muligt, i systemet at kunne deltage i et kursus… Som gøre en forskel, forandre min syn på mig og der med forbedre min livskvalitet…OG TROEN PÅ MIG SELV.

  Om jeg fået job… Det vil vise sig… Jeg har fået troen på mig… Og det er vidunderligt… Så er det til at acceptere og forlig mig med hvor jeg er nu…. Og håbe på det som kommer…

  Håbet er kommet frem igen :0)

  Tak til ALLE DER HAR direkte og indirekte formet Jobsatire programmet. Det er et godt stykke arbejde… Og forarbejde der er gjort før produktionen…

  Det er fantastisk at arbejdsløsheden… Har fået et tale rør… At der er en form hvor det absurde kommer til udtryk… Det har hjulpet mig til at begribe…
  1. Mine reaktioner, på det jeg oplever, gennem arbejdsløsheden, er udtryk for sundhed i mig.
  2. Vi har en samfunds struktur som skaber arbejdsløshed
  3. Arbejdsløsheden er blevet muligt at opnå i alle job funktioner.
  4. Arbejdsløsheden lærer mig så meget om mig selv… og mine ressourcer
  5. “Det der ikke slår dig ihjel gør dig stærkere” … Dette ordsprog, kanneler kun bekræfte… Rummer en del af sandheden… Jeg er blevet stærker… Inden i…
  6. Det er brug for et netværk for ledige (mig og lige stillet) som tog afsæt i identiteten og de menneskelig aspekter af arbejdsløshed… Dette netværk har jeg dannet… Fokuset er Ledighed & Accept… Accept af sig selv og sin situation…

  Lige nu er jeg flydt af glæde over at være med at at gøre en forskel… Og GLÆDER MIG VIRKELIG OVER DEN ÅBNING DER ER I MEDIERNE… OVER FOR CA 220.000 menneskers absurde situation, med krav og regler… som selv med et åben hjerte og åben sind…. aktiver eksistens berettigelse og formål…

  Jo mere jeg opfatterarbejdsløshed som en udviklingsmuligheder…jo mere accept kan jeg have af situationen …..

  Jeg glæder mig til at vidne… Hvilke forandringer dette tv serie bringer … For det håber jeg den gør……

  Tænk hvis jeg lavede et Fsnit i mit cv.. som synliggjorde, hvad jeg her udviklet , opnået og oplevet gennem arbejdsløshed… Tænk hvis jeg betragtede det som en kvalitet… En kompetence… Wauuuu hvordan mon det vil virke???

 9. u294952 skriver:

  Jobsatire??

  Det er da ren satire, at Jobindex tillader og formidler opslag for job uden løn!!!

  I forvejen er det sørgeligt, at f.eks. DR benytter sig af gratis arbejdskraft (statister), og at disse får en elendig behandling, ligesom de selv skal betale transport og sågar parkering på DR´s EGEN parkeringsplads.

  Jobindex er faldet adskillige grader i min agtelse.

  • Kaare Danielsen skriver:

   Vi har en jobkategori for frivillige job, det ser vi ikke noget forkert i, man kan jo bare fravælge kategorien. Der kan dog være enkelte af de frivllige job, der havner i den forkorte kategori, men sker heldigvis ret sjældent.

Skriv et svar