Medarbejdere går sammen på perronen og taler Medarbejdere går sammen på perronen og taler
Ikon: Lokation

Togførere til Fredericia - vil du med på rejsen?

Ikon: Pil
Ikon: Pil

Kunne du tænke dig en kørende arbejdsplads, hvor ikke to dage er ens? Og har du lyst til at give den danske befolkning en tryg og god rejse i toget?

I DSB søger vi lige nu togførere til vores fjern- og regionaltog, som kan være med til at sikre, at de ca. 500.000 mennesker, der træffer et bæredygtigt valg hver dag, når de rejser med DSB, kommer godt og sikkert frem og får en god rejseoplevelse – så vil du med på rejsen?

Sæt kryds i kalenderen d. 6. august, hvor du kan blive inviteret til informationsmøde om både jobbet og uddannelsen, hvis du går videre i rekrutteringsprocessen.

Derfor skal du blive togfører

Jeg elsker at stå i den friske luft på perronen, fløjte, dreje nøglen og sekundet efter stå i toget og hilse på kunderne. Det giver et kick, når jeg drejer nøglen, og vi kører. Jeg elsker mit job. Det gør jeg virkelig. Det er altid en fornøjelse at komme på arbejde og give kunderne en god rejse.

fortæller Katja Carstensen, der har været ansat i DSB i 14 år

Få en uddannelse med en kombination af teori og praksis

Du starter på en intern uddannelse som varer ca. 3. måneder, og uddannelsesforløbet er en blanding af teoretisk gennemgang som klasseundervisning og kørsel med en praktikindøver.

Da jobbet som togfører er et sikkerhedsklassificeret arbejde, er det vigtigt at du har lysten og evnerne til at sætte dig ind i det teoretiske pensum.

Vi er med dig hele vejen, og inden du selv kan byde kunderne velkommen, skal du bestå en prøve i slutningen af forløbet, der giver dig adgang til at fortsætte som selvstændig togfører.

Læs om DSB som arbejdsplads, vores personalegoder og meget mere HER.

Sådan ser en typisk dag ud

En typisk arbejdsdag med starter med, at du møder ind på din vagt i din uniform på det arbejdssted, du er tilknyttet.

Du har dagens vagtplan på din telefon, så du ved hvilke ture og tog du skal køre.

Når du er kommet hen til dit tog, forbliver du på perronen for at assistere og informere kunderne. Du orienterer dig og sikrer, at alle kunder er kommet ind i toget, inden du giver besked om at få lukket dørene, så toget kan sættes i gang.

Du kommunikerer løbende med kunderne alt imens du tjekker deres billetter.

Fra højtalerne i toget informerer du også kunderne om skiftestationer og eventuelle ændringer, så de er godt orienteret om deres rejse.

Du holder din pause og frokost i vores personalestuer, hvor du også får hilst på dine kolleger.

Du kontrollerer kundernes billetter i toget, informerer og vejleder kunderne, så de får den bedst mulige oplevelse med DSB. Af og til udskriver du en kontrolafgift.

Skiftende arbejdstider

Du har vagter inden for døgnets 24 timer, alle dage, året rundt, og du har i gennemsnit 2 fridage om ugen, hvoraf du har fri ca. hver anden weekend.

Er du en af de togførere, vi leder efter?

Som togfører, udfører du et sikkerhedsklassificeret arbejde, og det betyder, at Trafikstyrelsen er med til at sætte kravene til jobbet.

Forudsætningerne for at du kan blive en af vores nye togførere, er at du

  • Er fyldt 21 år
  • Har et godt syn (du må gerne bruge briller, men ikke være farveblind)
  • Kan helbredsgodkendes af Trafikstyrelsen
  • Har mindst 9. klasses afgangseksamen
  • Kan kommunikere på forståeligt dansk i skrift og tale
  • Har gode engelsk- og tyskkundskaber

Vores forventninger til dig

Vi forventer selvfølgelig, at du som person er åben og imødekommende, og at du yder en rigtig god service. Det mærker kunderne, når du f.eks. tjekker, om de har billet til rejsen eller giver information over togets højtalere.

Du evner også at have fokus på sikkerheden, og det betyder meget for dig, at vores kunder oplever en sikker og tryg rejse.

Opstår der konfliktfyldte situationer på perronen eller i toget, bevarer du roen og bruger de værktøjer, du har lært, til at løse problemet bedst muligt.

Du kan lide at arbejde sammen med andre og værdsætter den gode relation, når du samarbejder med bl.a. lokomotivføreren eller driftscentret - det er vigtigt for at få succes i jobbet.

Du trives bedst med vekslende arbejdstider, og du kan sagtens se dig selv arbejde på forskellige tider af døgnet hele året rundt.

Hvem er vi?

Du får ca. 500 kolleger. Vi er en mangfoldig afdeling og kommer med forskellige baggrunde – og som har det til fælles, at vi kan lide at gøre en forskel for vores kunder hver dag.

Her er der plads til et godt grin og en stor grad af hjælpsomhed.

I Togpersonalet har vi 15 personaleledere, hvor en af dem bliver din nye leder, og så får du også ca. 7.000 kolleger i DSB og ca. 2.000 kolleger i hele togdriften.

Løn- og ansættelsesvilkår

Dit arbejdssted bliver Fredericia station, med adressen Jernbanegade 2B, 7000 Fredericia.

Du får løn under uddannelsen, og efter bestået uddannelse og helbredsgodkendelse, bliver du ansat som togfører på Jernbaneoverenskomsten mellem Dansk Industri og Dansk Jernbaneforbund.

Rekrutteringsprocessen

Du søger stillingen ved at svare på en række spørgsmål.

Som en del af ansøgningsprocessen skal du også udfylde en sikkerheds- og risikoprofil. Den tager ca. 10 min. at besvare og skal besvares senest d. 27. juli. Besvarelsen er en forudsætning for at komme i betragtning til stillingen, så hold øje med en mail fra os.

Hvis du kommer i betragtning til jobbet, indkalder vi dig til et informationsmøde og et kort interview. Informationsmødet afholdes i Fredericia den 6. august.

Hvis du derefter bliver udvalgt til den videre proces, vil du blive indkaldt til en samtale. Inden samtalen besvarer du en personprofil, som du får tilsendt på mail. Personprofilen bruges som et dialogværktøj til samtalen. Til samtalen vil du blive bedt om at medbringe din straffeattest.

Hvis vi tilbyder dig jobbet, skal du efterfølgende helbredsgodkendelse, og en fastansættelse er på betingelse af, at du bliver helbredsgodkendt af Trafikstyrelsen.

Du kan læse mere omkring helbredsgodkendelsen på Trafikstyrelsens hjemmeside. Du skal også afsætte tid til til uniformsprøvning inden ansættelsen.

Interesseret?

Så søg allerede i dag!

Ansøgningsfristen er den 27. juli.

Har du spørgsmål til stillingen, er du velkommen til at kontakte personaleleder Mikkel H. Mikkelsen på telefon 24 68 98 95 hverdage mellem kl. 10 og 12.

Arbejdssted: Jernbanegade 2B, 7000 Fredericia

Ansættelsestype: Fastansættelse

Hjemmearbejde: Tilbydes ikke

Ugentlig arbejdstid: Fuldtid

Ikon: DSB form
Medarbejdere fra DSB taler sammen Medarbejdere fra DSB taler sammen
Kvindelig medarbejder i døråbningen på et tog

Vi giver dig plads til at tage ansvar

Vi arbejder målrettet og med ildhu på at gøre det lidt bedre end i går. For det er sammen, vi forbinder Danmark og sikrer den gode rejse for de flere hundredetusinde mennesker, der dagligt er afhængige af toget for at få hverdagen til at hænge sammen.

Hos os går gode vilkår og godt arbejde hånd i hånd. Derfor vil du som medarbejder i DSB opleve at arbejdsmiljøet er en afgørende del af vores hverdag. Vi har en kultur, hvor arbejdsmiljø naturligt indgår i både beslutningsprocesser og vores daglige arbejde.

Kvindelig medarbejder i døråbningen på et tog
Ikon: DSB form

Bliv uddannet i DSB

Hvert år vælger mere end 265 danskere at tage en uddannelse i DSB, for at arbejde som lokomotivfører, togfører, s-banefører eller klargøringsmedarbejder. Her får du løn under hele uddannelsen, som kan vare mellem 2-11 måneder, og vil gennem teori og praktik lære om bl.a. sikkerhed, teknik og kundeservice.

Visse krav vil afhænge af jobbet du søger, og derfor opfordrer vi dig til at læse mere om ansøgningsprocessen og krav til optag på vores hjemmeside.

Fælles for ansøgningsprocessen for alle vores uddannelser er dog følgende:

Mandlig DSB-medarbejder drikker en kop kaffe på kontoret

Ansøgning

Du ansøger gennem vores aktive stillingsopslag ved at besvare en række spørgsmål, samt udfylde en sikkerheds- og risikoprofil. Du behøver ikke at sende en skriftlig ansøgning eller CV.

Kvindelig DSB-medarbejder sidder i kontrolrummet i et tog

Informations- og testdag

Går du videre i processen, inviteres du til en informations- og testdag. Her får du mere at vide om jobbet og møder dine potentielle kolleger.

Kolleger fra DSB taler sammen

Samtale

Senest 8 arbejdsdage efter informations- og testdagen, vil du få besked om du er gået videre i processen. I så fald vil du blive indkaldt til en samtale, hvor du forinden har besvaret en personprofil test.

Mandlig DSB-medarbejder fløjter til afgang

Helbredscheck

Hvis du herefter bliver tilbudt ansættelse, er det en forudsætning at du bliver helbredsgodkendt af Trafikstyrelsen.

Ikon: DSB form

DSB er meget mere, end du måske tror

Ikon: To mennesker

6500+

Vi arbejder i hele landet

Vi er på kontorerne, i værkstederne, i klargøringshallerne, på stationerne og selvfølgelig i togene.

Ikon: Jordkloden

88

Vi favner alle

Vi har højt til loftet og beskæftiger 88 forskellige nationaliteter med et væld af baggrunde og fagligheder.

Ikon: Tog

0,5 mio

Vi gør en forskel hver dag

Vi bringer Danmark frem og faciliterer 500.000 rejser – hver eneste dag.