Ulstrup Efterskole

Efterskolelærer/specialpædagog

Ulstrup Efterskole Vig

Indrykket 

Ulstrup Efterskole søger efterskolelærer/specialpædagog, der brænder for specialområdet og kan være den vigtige forskel i vores elevers udvikling på vej ind i ungdomslivet

Specialefterskolen Ulstrup er en lille specialefterskole i Odsherred. Som efterskole har vi fokus på et trygt ungdomsmiljø, sociale relationer, udviklende fællesskaber samt at sikre vores elever reelle forudsætninger for at træffe kvalificerede valg på deres vej ind i voksenlivet. Vi arbejder med en anerkendende tilgang til de unge ud fra at ALLE, uanset forudsætninger, har et potentiale at forløse samt ud fra principperne om low arousal.

Mange af vores elever har diagnoser, der typisk ligger inden for autismeområdet og ADHD, eller de har andre udfordringer, for eksempel manglende selvtillid. De fleste af vores elever har generelle indlæringsvanskeligheder, men så kan de så meget andet, og et fællestræk ved vores elevgruppe er, at de alle har lyst til livet, personlige udfordringer og til de mangeartede fællesskaber, som et efterskoleophold rummer. Hos os er det ikke vigtigt, om eleverne bliver klar til at tage afgangsprøve, men at de når så langt, de kan, med de forudsætninger, de har, uanset om det gælder det faglige eller i at kende sig selv.

Hos os er elevernes trivsel altid førsteprioritet, da vi er af den opfattelse, at hvis man trives, så kan man bedre tage imod læring. Vi går langt for den enkelte elev, men vi er også forpligtet på fællesskabet.

Skolen er placeret i landlige omgivelser i Odsherred med marker, skov og strand som naboer - noget vi både nyder at betragte og boltre os i bl.a. i vores linjefag: Land- & Udeliv samt Holdsport & Fritidsliv.

Som vores nye kollega er det vigtigt:

 • At du brænder for specialområdet og har en anderkendende tilgang til såvel unge som kolleger
 • At du har lyst til at arbejde med unge menneskers udfordringer såvel sociale som faglige
 • At du er tillidsvækkende, ansvarsfuld og følger dine indsatser til dørs
 • At du er robust, reflekterende og troværdig, og kan tage de svære samtaler med både elever som forældre
 • At du evner at se ud over din faglighed og ind i de enkelte unges læringsfundament
 • At du er indstillet på at deltage aktivt og fleksibelt i efterskolelivet på lige vilkår med resten af personalet, herunder naturlig aktiv deltagelse i efterskolelivet, som ikke kun er det, der sker mellem kl. 8.00-15.00, men også gælder eftermiddage, aftener og weekender.

Vi søger efterskolelærer/specialpædagoger, weekendvagter og tilkaldevikarer:

 • Erfaring med målgruppen og relevant uddannelse inden for området
 • Vores elevers trivsel er altid første prioritet, og derfor har vi brug for empatiske og robuste kollegaer, som kan støtte eleverne i deres udvikling
 • Vi prioriterer fritidsdelen, da vi netop her kan arbejde med den enkelte elevs trivsel, så de er parate til at modtage læring
 • Du skal kunne igangsætte aktiviteter og motivere eleverne til at deltage i fællesskaber
 • Du er fleksibel og energisk, og kan bidrage med at fylde vigtige og akut opståede huller ud i hverdagen
 • Du skal have erfaring med forældresamarbejde, ansvarslærerfunktion og dokumentation.

For alle ansættelsers vedkommende skal du være klar på at være en aktiv del af hverdagen på efterskolen, hvorfor det vil være fordelagtigt for jer og os, hvis I har interesse i nogle af vores linjefag eller kan bidrage med at skabe en aktiv fritid for eleverne.

Vi har evt. mulighed for at stille en attraktiv tjenestebolig til rådighed med plads til hele familien.

Hvis du kan se dig selv som en aktiv medspiller, og har lyst til at være med i udviklingen af en meget søgt specialefterskole, så søg hurtigst muligt. Vil du vide mere om skolen, så kontakt skolens forstander Thomas Ringbro på tlf. 2679 7768 eller viceforstander Conny Hagemann på tlf. 2030 1545. Du er også velkommen til at aftale en tid til en rundvisning. For alle stillinger gælder, at vi ønsker tiltrædelse snarest muligt, og vi indkalder derfor til samtale løbende.

Ansøgningsfrist: Snarest.

Ansøgning og CV sendes til:  ringbro@ulstrup-efterskole.dk