Vi søger trafikledere til Københavns Metro.

”Som trafikleder overvåger jeg driften i metroen og sørger for, at alt kører, som det skal. Det giver mig i den grad mulighed for at prøve mig selv af, både personligt og fagligt. Der er gode karrieremuligheder, og vi har et rigtigt godt sammenhold.”

Joachim, trafikleder.

Ansvar for drift og sikkerhed

Som trafikleder i metroen har du et stort ansvar, når du overvåger og styrer driften. Det kræver et godt overblik, en reaktionsevne ud over det sædvanlige og evnen til at træffe de rigtige beslutninger – også i pressede situationer.

Du får til opgave at:

  • overvåge, analysere og kontrollere metroens mange tekniske systemer, herunder togenes styresystem
  • løbende informere vores stewarder i metroen om driften
  • koordinere interne og eksterne håndværkeres arbejde i metroen
  • koordinere sporarbejde om natten.

”Metroen er åben 24/7, så jeg arbejder i treholdsskift efter en fast vagtplan. Ikke 2 dage er ens, men en typisk arbejdsdag starter med en briefing, hvor vi snakker om, hvad der er sket på den foregående vagt, og hvad vi skal være særligt opmærksomme på.”

Joachim, trafikleder.

Løn under uddannelse

Du starter med 5 måneders uddannelse med løn. Her bliver du oplært i jernbanesikkerhed og klædt på til at styre togene og håndtere de mange situationer, der opstår i løbet af en arbejdsdag. Uddannelsen består både af teori, simulatortræning og sidemandsoplæring i kontrolrummet.

Undervejs er der flere prøver, du skal bestå for at blive ansat. Du skal kunne deltage i hele uddannelsesforløbet, og du kan derfor ikke holde ferie i denne periode.

Uddannelsen klædte mig rigtigt godt på til jobbet. Det var især godt med sidemandsoplæringen, hvor jeg sad sammen med en kollega i kontrolrummet. Fremover bliver nye trafikledere også trænet på vores helt nye simulator.

Joachim, trafikleder.

Gode kolleger og udviklingsmuligheder

Du kommer til at indgå i et stærkt fagligt miljø med førerløse metrotog samt gode kolleger, der trives med en uformel omgangstone.

Og som en del af en virksomhed i vækst får du også mange muligheder for at udvikle din karriere i Metro Service – fx kan du søge om at blive kontrolrumssupervisor med ansvar for både personaleledelse og drift eller prøve kræfter med nye opgaver i en anden afdeling.

Det er vigtigt, at du har lyst til at arbejde i et miljø i konstant udvikling. Derfor lægger vi også vægt på, at du er nysgerrig, energisk og parat til at arbejde selvstændigt for at yde en god service for metroens passagerer såvel som dine kolleger.

”For at blive trafikleder kræver det, at du kan holde hovedet koldt, så du har overblik over, hvad der foregår ude i systemet og blandt dine kolleger i kontrolrummet. Samtidig skal du kunne håndtere, at der er lange perioder, hvor der ikke sker så meget – det betyder nemlig, at metroen kører, som den skal.”

Joachim, trafikleder.

Løn og ansættelsesvilkår

Ansættelse i henhold til gældende overenskomst mellem Metro Service A/S og HK Privat.

I Metro Service har vi attraktive personalegoder såsom kantineordning, sundhedsforsikring, personaleforening, massageordning og tilskud til fitnessabonnement.

Arbejdstid:
Fuldtid i 3-holdskift

Arbejdssted:
Du bliver tilknyttet linjerne M1 og M2 på Metrovej 3, 2300 København S.

Du kan blive trafikleder, hvis du:

Har gennemført en gymnasial uddannelse eller lignende

er god til at holde øje med flere skærme og reagere hurtigt – du kan fx have erfaring med overvågning, trafikstyring eller e-sport

har interesse for teknik og IT

er god til at kommunikere på både dansk og engelsk i skrift og tale

Har gerne interesse for ledelse og udvikling på sigt – der er ikke ledelsesopgaver i denne stilling

trives med skiftende arbejdstider.

For at blive ansat som trafikleder hos Metro Service A/S skal du desuden helbredsgodkendes.
Læs om helbredsgodkendelsen på Trafikstyrelsen hjemmeside.

Har du lyst til at blive trafikleder?

I jobbet skal du referere til en kontrolrumssupervisor. Hvis du har spørgsmål, er du velkommen til at kontakte Kontrolrums Manager på linjerne M1M2 Magnus Meulengracht på tlf. +45 2812 6630.

Har du lyst til at vide mere om vores medarbejdere og det arbejde, vi laver, så besøg vores hjemmeside.

Lyder jobbet som noget for dig, så send din ansøgning via linket nedenfor. Vi opfordrer alle interesserede til at søge uanset religion, køn eller etnisk baggrund. Du skal medbringe din straffeattest til første samtale.

Ansøgningsfrist: 9. juni 2024 (vi vil løbende afholde ansættelsessamtaler).