Kongernes Samling København

Udstillingsassistent - Studentermedarbejder

Har du lyst til at være en del af et dynamisk team og arbejde med nye måder at tænke udstillinger og museumsformidling på – med udgangspunkt i en af landets mest fantastiske samlinger og tre lokationer, som der lige nu er fuld turbo på?

Kongernes Samling søger en studentermedarbejder, som i samarbejde med resten af organisationen skal assistere med at forberede udstillinger, der åbner i 2024 og frem.

Som udstillingsassistent indgår du i museets udstillingsteam, der organiserer udstillinger, tilrettelægger formidling og publikationer i henhold til museets aktiviteter. Men som også trækker på og byder ind i mange andre funktioner og afdelinger i hele organisationen på tværs af landet.

Du kommer til at fungere som højre hånd og assistent for Chefen for Udstillinger, Forskning og Formidling, og du skal kunne arbejde selvstændigt og levere på en række forskellige udstillingsrelaterede opgaver. Derudover skal du have lyst til at formidle dit arbejde for større grupper, da du på sigt skal kunne overlevere udstillinger samt facilitere omvisninger og mindre talks.

Hvad forventer vi?

  • At du har fremragende samarbejdsevner, er selvstændig, idérig og foretagsom
  • At du er en virkeligt dygtig formidler med et godt overblik og øje for detaljer – også i pressede situationer
  • At du er i gang med en relevant uddannelse - det kan være inden for kulturformidling, historie, etnologi, journalistisk, museologi, didaktik etc.
  • At du er en fantastisk og dedikeret researcher, kreativt tænkende og god til at fungere i alsidige funktioner og situationer, som spænder fra formidlingstekster og udarbejdelse af storyboards og manuskripter til av-produktion og over til biståelse af konservatorer, research, korrekturlæsning, genstands- og billedsøgning
  • At du kan og har lyst til at deltage i hands-on udstillingsarbejde. Det vil sige være praktisk, fleksibel og tager fat, når vi skal sætte udstillinger op (også i Jylland på planlagte dage) - så du er ikke bange for at svinge en støvsuger eller bistå i monteringen af de sidste skilte og genstande, inden vi åbner

Hvad tilbyder vi?

  • Et udfordrende, inspirerende og studierelevant job i et spændende miljø med højt til loftet og mange alsidige opgaver
  • Mulighed for virkeligt at styrke din faglighed og opnå relevant museumserfaring samt opbygge netværk og relationer
  • En central plads i en spændende organisation i fuld udvikling
  • Fleksibilitet ift. eksaminer og ferier

Arbejdet fordrer bred indsigt i og/eller interesse for formidling, (kultur)historie og museologi som felt - og opgaverne kræver en høj grad af præcision, systematik, nysgerrighed og faglig dedikation. Der lægges vægt på fleksibilitet i forhold til arbejdstid, og tidligere erfaringer og kendskab til Photoshop og InDesign er en fordel.

Arbejdspladsen vil i det daglige være på Rosenborg Slot, men enkelte dage på Koldinghus og Amalienborg vil også finde sted ifm. udstillingsopbygning o.l. efter aftale. Arbejdstiden vil udgøre 10-15 timer om ugen - med mulighed for flere i spidsbelastningsperioder.

Løn i henhold til overenskomst. Straffeattest skal forevises ved ansættelse og der foreligger krav om sikkerhedsgodkendelse. Tiltrædelse snarest muligt.

Ansøgning og CV uploades via nedenstående link. Eksempler på evt. hidtidigt udstillings- og formidlingsarbejde bedes venligst vedlagt i samme pdf.

Ansøgningsfrist: Torsdag d. 15/6 kl. 16. Samtaler forventes afholdt i uge 25.

Du kan få mere at vide om stillingen ved at henvende dig hos Chef for Udstillinger, Forskning og Formidling Laura Liv Weikop på mail: llw@kosa.dk.

Jobbet søges via QuickApply på Jobindex.