Advent Technologies A/S Aalborg

Bogholder/Financial Controller med kendskab til tysk

Hvem leder vi efter?

Har du et åbent og entusiastisk sind, der trives med udfordringer samt højt tempo hvor to arbejdsdage sjældent er ens, og som foregår i et professionelt, uformelt, humoristisk og særdeles internationalt arbejdsmiljø?

Vil du gerne arbejde både med praktiske problemstillinger i krydsfeltet mellem bogføring, regnskab, rapportering samt processer og budget/forretningsplaner?

Har du kendskab til ERP-systemer (MS Business Dynamics/NAV), forstår du nogenlunde tysk og har du eventuelt kendskab til tysk regnskab?

Hvis svaret er ja, så læs endelig videre, fordi så er det måske dig, der bliver vores næste kollega hos Advent Technologies!

Hvad er stillingen?

Som en relativ ny tilføjelse til den amerikanske multinationale Advent Technologies Group (NASDAQ ticker: ”ADN”) arbejder vi på at udvide vores forretning og arbejdsstyrke i Aalborg.

Til styrkelse af vores Finance Team i Aalborg søger vi en energisk kollega til vores dedikerede team med base i Aalborg. Her arbejder vi alle dagligt med mange forskellige opgaver, projekter og kollegaer, både i Aalborg samt med vores datter-/søsterselskaber i Filippinerne, Tyskland, Grækenland samt moderselskabet i USA. En begrænset rejseaktivitet kan derfor forekomme.

Specifikt for denne stilling er, at vi nu skal til at in-source bogførings-, regnskabs- og rapporteringsopgaverne fra vores tyske søsterselskab, idet dette i dag varetages af et eksternt bureau, som selvfølgelig hjælper med overgangen. Der bruges Microsoft Business Central Dynamics (NAV) samt Continia til automatisk fakturaregistrering. Opstarten og det videre ansvar for denne opgave vil blive dit, og du vil således fungere som økonomiansvarlig (hovedsageligt på distancen) ift. vores tyske produktionsvirksomhed, som rent fysisk er i Aachern, 100 km. syd for Frankfurt.

Efter oplærings- og opstartsperioden forventer vi, at håndteringen af denne opgave vil tage ca. 35% af din daglige tid, dog forventeligt ca. 65% i peak-perioderne omkring kvartals- og årsafslutning. Derudover vil du have øvrige opgaver og ansvarsområder som til en vis grad vil afhænge af dine egne præferencer og erfaringer.

Hvad er dine opgaver herudover?

Udover opgaverne med det tyske selskab, kan dine øvrige opgaver forventeligt være indenfor:

 • Kontrolfunktioner for det danske selskab samt vores filippinske datterselskab
 • Ledelses- og ad hoc-rapportering
 • Vedligehold og opdatering af processer ift. vores ISO certificering
 • Deltage i budgetproces og opfølgning for selskaberne i Danmark, Tyskland & Filippinerne
 • Andre opgaver og projekter ift. behov samt dine interesser og baggrund

Hvem er du?

Fagligt:

 • Gerne 5+ års erfaring, evt. med baggrund som revisor, bogholder, controller eller lignende. Du må gerne have en international baggrund eller erfaring, men ellers får du det her!
 • Du er uddannet indenfor økonomi/regnskab og har styr på den grundlæggende værktøjskasse i form af debet/kredit, bogføring, regnskaber, rapportering, afstemninger mv.
 • Du er en dygtig IT-bruger af ERP & regnskabssystemer (vi anvender MS Dynamics NAV) og værktøjer (MS Excel).
 • Hvis du har erfaring med risiko/kontrolprocedurer og dokumentation er det et plus; og hvis ikke, så lærer vi dig det du skal bruge.
 • Du er vant til at få noget fra hånden med høj kvalitet, som møder deadlines.
 • Du kigger ikke altid på klokken, og forstår at der periodisk kan være travlt, særligt omkring kvartals-/årsafslutning, men at der så også er perioder hvor der er mindre travlt.
 • Gode engelskkundskaber (både mundtligt og skriftligt).
 • Tyskkundskaber på samtaleniveau som minimum.
 • Gode danskkundskaber er en fordel, men ikke et afgørende krav.

Personligt:

 • Du er ansvarsbevidst, energisk, nysgerrig samt tager ejerskab og er struktureret, analytisk, lærenem samt god til at kommunikere med andre.
 • Du er i stand til at arbejde selvstændigt og uafhængigt såvel som at arbejde som en del af et team, og du får tingene gjort færdigt med god kvalitet.
 • Du har en robust personlighed og er i stand til at tilpasse dig og arbejde med forskellige kulturer på baggrund af en uformel personlighed med et positivt livssyn iblandet en god portion humor.

Hvem er vi?

Advent Technologies designer, producerer og leverer kommercielle brændselscellesystemer til blandt andet industriel og maritim anvendelse.

Som en relativ nylig tilføjelse til Advent Gruppen, er vi begyndt på en spændende vækstrejse.

Dine kollegaer i Aalborg er kemikere, fysikere, maskin- og elektroingeniører, programmører, dygtige teknikere og produktionsmedarbejdere, økonomer, sælgere og projektledere – fra mere end 10 forskellige lande.

Vi har et godt arbejdsmiljø med teams, der arbejder godt mod fælles mål.

Vi værdsætter innovation, proaktivitet og vedholdenhed og nyder god sans for humor.

Advent Group er noteret på Nasdaq (Ticker: ”ADN”) og har i øjeblikket selskaber i USA, Grækenland, Danmark, Tyskland og Filippinerne, samt kunder over hele verden.

Hvad nu?

Vi ønsker at besætte denne stilling hurtigst muligt, men vi venter gerne på den rette kandidat.

Vi skal i første omgang KUN bruge dit CV. Send det via knappen "Ansøg" nedenfor.

Herefter bliver udvalgte kandidater inviteret til en uddybende samtale, hvor alle spørgsmål du måtte have, vil blive besvaret.

Vi ønsker ansøgninger fra alle kvalificerede kandidater, uanset baggrund, køn, alder, nationalitet, race eller seksuel orientering.

Dette er en stilling, der kan besættes med flere forskellige forudsætninger og erfaring, så selvom du ikke opfylder alle de skitserede kriterier, skal du vide, at den rigtige personlighed sammen med en god basal regnskabsforståelse er de vigtigste parametre for os.

Hvad ellers?

Hvis vi har vakt din nysgerrighed i Advent Technologies Group, selvom dette ikke lige er stillingen for dig, så opfordres du til at besøge https://www.advent.energy/careers-2/ for andre muligheder.

For mere information om Advent Technologies Group, besøg venligst https://www.advent.energy/
og for specifik information om vores danske del af virksomheden, så besøg venligst https://serene.advent.energy/


Jobbet søges via QuickApply på Jobindex.