Mændenes Hjem

Mændenes Hjem er en selvejende institution, der har åbent hele døgnet på hjørnet af Istedgade og Lille Istedgade på Vesterbro i København.

Mændenes Hjem har driftsoverenskomst med Københavns Kommune og er en del af WeShelter (som tidligere hed Missionen blandt Hjemløse) som er en kirkelig social organisation der yder indsats overfor vanskeligt stillede mennesker i København. Mændenes Hjem er en selvejende institution med en selvstændig bestyrelse.

Mændenes Hjem er en organisation, som tilbyder en lang række social- og sundhedsfaglige ydelser til mennesker som er hjemløse, stofbrugere eller på anden måde udsatte. Alle Mændenes Hjems tilbud er placeret på Vesterbro i København.

Mændenes Hjem er en gammel organisation, som har ligget på Vesterbro siden 1910.

Mændenes Hjem driver en bred vifte af tilbud fordelt rundt på Vesterbro - en boenhed, hvor man kan bo i kortere eller længere tid, et kontaktsted, en kantine, en cafe, et beskæftigelsesprojekt, to stofindtagelsesrum, en natcafe for kvinder, et tilbud til udenlandske stofbrugere og to sundhedsklinikker.

De hjemløse kan tilbydes et ophold af kortere eller længere varighed, hvor der gives støtte og hjælp til individuelle sociale eller personlige problemer. Beboerne kan købe billig mad i kantinen, opholde sig i fælles opholdsstuer, få udleveret genbrugstøj i tøjdepotet og deltage i de forskellige aktiviteter og udflugter, der arrangeres. Sundhedsklinikkerne og tandkliniken er også åben for andre hjemløse og udsatte i København. Der udleveres sprøjter, kondomer og brugt tøj og hjemløseavisen Hus Forbi distribueres til de hjemløse sælgere.

Kilde: http://wikipedia.org d. 15-08-2016