Slagterlærlinge med blod på tanden

Her er Simon. Han er 21 år.


Han trængte til at prøve noget helt nyt. Derfor blev han slagterlærling. Det er han ikke bare glad for – det er han megaglad for.

”Det er for fedt at kunne et håndværk. Og arbejde med hænderne og lære noget nyt hver dag.”

  • Vil du lære et håndværk helt fra bunden og blive ekspert i udskæringer, tilberedning og kødtyper?

  • Er du klar til at blive slagtersvend om allerede 2 år og få elevløn fra første dag, uddannelsen starter?

  • Og har du lyst til et job med et hav af muligheder bagefter?

Et praktisk relevant uddannelsesforløb

Uddannelsen veksler mellem praktik her hos os i Danish Crown og skoleophold sammen med de andre lærlinge. Du får en skræddersyet uddannelsesplan og en lærlingeansvarlig, som sørger for en god plan for dig. Du lærer at opskære, partere og slagte grise og kreaturer, men du får også en grundlæggende viden om sikkerhed, forarbejdning, kvalitets- og kødkontrol og hygiejne.

”Der er fuld fart på hver dag, og de lærlingeansvarlige er supergode til at lære fra sig. Og så er det at være slagter meget mere end at skære kød på et bånd, der kører,”

fortæller Simon.

Knivskarpt skoleforløb

På skolen lærer du alt om slagterfaget – fra dyrene er hos landmændene, til kødet er ude hos kunderne, men du lærer også om miljøpåvirkning, emballage og arbejdsmiljø. Du bliver klædt grundigt på til svendeprøven sammen med de andre lærlinge.

”Jeg har lært vildt meget og fået et par rigtig gode kammerater ud af det. Og så er der jo gang i den, når så mange lærlinge er sammen,”

siger Simon med et smil.

Er du lige så frisk som Simon?

  • Du har afsluttet 9. klasses afgangseksamen med minimum karakteren 02 i dansk og matematik, og du kan lide at bruge dine hænder.

  • Hvis du er fyldt 25 år, kan du evt. blive ansat som voksenlærling til en forhøjet lærlingeløn.

  • Du sætter en ære i at møde frisk og veloplagt hver morgen.

”Så længe du har energien, gåpåmodet og nysgerrigheden, så skal du helt sikkert bare springe ud i det. Så kan du ligesom mig kalde dig full-blown butcher om 2 år,”

fortsætter Simon.

Har du – også – blod på tanden?

DM i Skills

Slagterfaget var for første gang med på programmet til DM i Skills, og her fik Simon en flot 3. plads.

”Jeg lærte at lave de rigtig fede udskæringer, og så er det da super fedt at komme på podiet,”

slutter Simon, der har planer om at blive slagtermester i fremtiden.

Mange muligheder i fremtiden

Efter 2 år kan du kalde dig slagter – og tager du et år mere, bliver du slagter med speciale som forædler, svine- eller kreaturslagter eller noget helt tredje. Når du er færdig som slagter, har du rigtig gode muligheder for at videreuddanne dig. Du kan eksempelvis søge optagelse på en erhvervsakademiuddannelse som procesteknolog eller inden for ernæring og sundhed. Du kan også videreuddanne dig inden for en erhvervsakademiuddannelse efter eget valg.

Interesseret?