Fundraiser - et fleksibelt studiejob med mening

Mød Mille og Magnus, der giver børn som Hadisah, Steven og Rhoda håb

”Hvis jeg alligevel skal tjene ekstra penge, så vil jeg allerhelst gøre det et sted, hvor det giver mening. Det gør det her. Og så har jeg fået en masse nye venner,” fortæller din nye kollega, fundraiser Mille Rosendahl Hansen på 23 år. Hun har været fundraiser hos Oxfam IBIS i 2 år og studerer digitale medier og design ved siden af.

”Jeg er her både for at supplere SU’en, og i lige så høj grad fordi jeg kan ændre et barns liv i Ghana via et opkald. Og hvem har ikke lyst til at gøre en forskel 7-9 timer om ugen og så endda få en god løn for det,” fortæller din nye kollega, fundraiser Magnus Børlum Dam Olesen, der er 23 år og studerer europæisk etnologi ved siden af.

Mød Mille og Magnus, der giver børn som Hadisah, Steven og Rhoda håb

Som telefundraiser bliver du en del af en global bevægelse, der vil fattigdommen til livs. Vi hjælper børn og voksne til en bedre fremtid gennem uddannelse, så de kan bekæmpe fattigdom i deres eget liv og være med til at skabe (et) bedre samfund. Og vi stopper ikke, før ingen vokser op til et liv i fattigdom. Dit arbejde består derfor i at ringe til et bredt udsnit af den danske befolkning, fortælle om de projekter, vi er involverede i, og i sidste ende motivere dem til at støtte vores arbejde.

”Du ringer ud på alle mulige forskellige projekter, men fælles for dem er, at du forbedrer livet for børn og unge over hele verden. I øjeblikket er jeg på vores Ghana-projekt. Det giver næsten gåsehud, når jeg hverver et nyt medlem, for jeg ved, at det betyder, at endnu en pige kommer i skole i Ghana.”
- Mille.

”Jeg elsker de mange gode snakke, hvor jeg får folk til at indse, at det her virkelig er en god sag, som de bør støtte. Så det er ikke kun et arbejde for mig.”
– Magnus.

Fast timeløn, træning i kommunikation og et godt samvær

På de første 8 vagter er du under oplæring med en timeløn på 110 kr. i timen samt betalt pause og feriepenge. Efter oplæringsperioden stiger lønnen til 120 kroner i timen. Du få et årligt anciennitetstillæg på 2,5 kroner/time.

Fra første dag lærer du om Oxfam IBIS, vores værdier, projekter, kommunikationsteknikker, og hvad det vil sige at være en god fundraiser. Vi ringer i tidsrummet 17.00-21.00 mandag-torsdag og søndag 12-16.30. Du arbejder 2 faste hverdage om ugen samt 1 søndag om måneden.

”Vi tager rigtig godt imod dig og slipper dig først løs, når du føler dig klar til det. Og du har et manuskript, som du støtter dig op ad i starten. Vi skal nok sørge for, at du får en god og sjov start,”
- fortæller Mille.

En sjov arbejdsdag med mening

Dit nye team består af unge mellem 18-28 år, der studerer på bachelor- eller kandidatniveau, mens der også er nogle, der går i gymnasiet, har et sabbatår eller noget helt tredje. Vi har masser af sjove, sociale arrangementer, fester og en inkluderende, anerkendende og positiv kultur med plads til dig.

”Sammenholdet og energiniveauet er helt i top. Der er masser af skæg og ballade mellem opkaldene. Vi gør det alle sammen til en sjov og meningsfuld tid, mens vi er her.”
– Magnus.

Vi har brug for din hjælp
  • Er du god til at tale varmt om en god sag med alle slags mennesker?
  • Har du interesse for udviklings- og nødhjælpsarbejde?
  • Har du lyst til at udvikle dine kommunikative evner, og har du – næsten altid – et smil på læben?

”Det vigtigste er, at du selv brænder for de sager, som du ringer ud med. Så skal du nok lykkes. Og ellers skal du bare have ja-hatten på ligesom alle os andre,” fortæller Magnus.

”Ja, du skal egentlig bare være klar på at tage udfordringen op. Vi har det supersjovt sammen, og det er et rigtig godt afbræk i hverdagen at være her,” fortæller Mille.

Vi har brug for dig, så flere børn som Hadisah, Steven og Rhoda kan komme i skole.

Oxfam IBIS betragter mangfoldighed som et aktiv og opfordrer alle uanset alder, køn, religion, seksualitet eller etnisk tilhørsforhold til at søge ledige stillinger. Arbejdet foregår på Oxfam IBIS’ hovedkontor på Vesterbrogade 2B, 1620 København V.

Vil du give andre piger som Hadisah håb?

Oxfam IBIS arbejder for, at Ghanas piger får en uddannelse. Vi har udviklet en model, der virker: Særlige skoler for teenagepiger fra fattige familier. For 10 år siden oprettede vi den første. Pigerne fik tårnhøje karakterer, og i dag går mange af dem på universitetet, hvor de studerer til læger og ingeniører.

I de sidste par år har de lokale myndigheder rundt om i Nordghana selv oprettet 35 skoler ud fra samme princip. Det betyder, at tusindvis af piger snart bliver til stærke kvinder, der selv kan tage ansvar for at skabe en bedre fremtid.

Læs artiklen her:
http://oxfamibis.dk/hjaelp-fremtidens-staerke-kvinder-i-skole/

Vil du give andre børn som Steven håb?

Steven var kun et stort barn, da han fik stukket et gevær i hånden og blev bedt om at kæmpe de voksnes krig. Han var 14, da han vendte hjem med skudsår i benet og et eneste brændende ønske – at komme i skole. Takket være Oxfam IBIS går Steven i skole i dag. Med skolen har han fået mod på fremtiden og er begyndt at drømme om et liv, der ikke handler om konflikt og krig.

”Jeg vil gerne til Uganda. Der har de bedre skoler," siger han og kigger op, da en knægt sammenbidt trasker forbi. Hans støvler er alt for store, og han har en Kalasjnikov over skulderen. Han er yngre end Steven, og uniformen hænger løst på hans lille krop. Steven fortsætter: "Jeg vil gerne studere medicin og behandle andre, der har brug for hjælp, ligesom jeg havde.”

Læs artiklen her:
http://oxfamibis.dk/nar-born-gar-i-krig/

Vil du give andre piger som Rhoda håb?

I Sydsudan lever over 1,6 millioner mennesker som flygtninge i deres eget land. Skolegang giver de traumatiserede børn et fast holdepunkt i livet og mulighed for at ruste sig til en bedre fremtid på trods af usikkerheden.

Da Rhoda og de andre flygtningebørn først kom til Lologo, var der intet at lave. De voksne skændtes med naboerne, og børnene var alene med deres mareridt. ”Jeg drømte om flugten og lyden af skud, og så vågnede jeg midt om natten og rystede som dengang,” fortæller hun. I dag går Rhoda i skole lige om hjørnet. Klasseværelset er lavet af bambus, og de små børn står udenfor og glor ind gennem sprækkerne. Det er Oxfam IBIS, der har bygget skolen.

Læs artiklen her:
http://oxfamibis.dk/articles/nu-droemmer-rhoda-ikke-laengere-om-doede-kroppe/