Medarbejdere går sammen på perronen og taler Medarbejdere går sammen på perronen og taler
Ikon: Lokation

Leder af lokomotivførergruppe i Drift Fjern- og Regionaltog i København

Ikon: Pil
Ikon: Pil

Kan du se dig selv have ansvar for en kunde- og resultatorienteret arbejdskultur som leder af en gruppe af lokomotivførere, hvor sikkerhed, trivsel og indsats går hånd i hånd?

Vi søger en ny personaleleder for ca. 60 – 70 lokomotivfører, som kan sikre trivsel, sikkerhed og et godt arbejdsmiljø for vores lokomotivfører, og som kan sætte retningen for, at alle har fokus på vores kundeløfter, som er: Kunderne frem til tiden, god trafikinformation og kvalitet.

Velkommen til Drift F&R

Drift F&R er en del af Togdrift i DSB og består af cirka 900 medarbejdere fordelt på 10 depoter i Danmark.

Du vil referere til driftschefen i Drift F&R, og du vil få 14 lederkolleger i Drift Fjern- og Regionaltog som samarbejder på tværs i afdelingens ledelsesteam og driver diverse projekter. Vi arbejder alle med det fælles mål at sikre en stabil og pålidelig togdrift til glæde for vores kunder.

Hos os kan du forvente fleksible arbejdsvilkår med stor frihed til at tage ejerskab over dine opgaver. Samtidig er der et tæt samarbejde med kollegaer og ledelsen for at realisere vores fælles mål og ambitioner. Du bliver en del af et dygtigt fagligt og professionelt fællesskab, der lægger vægt på åbenhed, respekt og samarbejde.

Hvis du motiveres af at sikre trivsel og et godt arbejdsmiljø og håndtere personalemæssige forhold, og samtidig have fokus på en velfungerende drift til glæde for vores kunder, så er det oplagt at søge jobbet.

fortæller en af vores Personaleledere i Drift F&R

Om jobbet og din hverdag

En typisk arbejdsdag kan starte med en tur i toget på vej mod København, hvor du gennemfører et driftsbesøg hos en af dine lokomotivførere. I førerrummet tager I en god dialog om trivsel, sikkerhed og den daglige indsats. Når du ankommer til kontoret på Københavns Hovedbanegård, trækker du dagens første kop kaffe og vender kort status med en af dine kolleger blandt personalelederne. Resten af dagen kan byde på alt fra lavpraktisk håndtering af personaleforhold til møder med andre afdelinger eller opfølgning på afdelingens tværgående initiativer.

Dine vigtigste opgaver vil blandt andet være, at

  • Gennemføre aktiv opfølgning på den enkelte lokomotivførers sikkerhedsmæssige performance, trivsel og indsats
  • Dokumentere og formidle din gruppes og afdelingens resultater
  • Deltage i forskellige projektteam, og fx bidrage til implementering af nye IT-systemer eller til fastsættelse af mål for kundetilfredshed
  • Udarbejde og gennemføre handlingsplaner i forbindelse med løbende forbedringer

Da der er risiko for at dine medarbejdere kommer ud for påkørsler, indgår alle ledere i en vagtordning. Dette betyder, at du som leder kan blive kaldt ud til en påkørsel, for at yde støtte til medarbejderen, når du har vagten.

Hvem er du?

Vi forestiller os, at du er en engageret leder, der motiveres af at omsætte strategiske målsætninger til praksisnære og brugbare løsninger i driften.

Din evne til at kommunikere klart og anerkendende, skaber gode samarbejdsrelationer og bidrager til et positivt arbejdsmiljø.

Ledelsesmæssigt bidrager du til teamets samlede performance, og du formår at være synlig, anerkendende og motiverende i din ledelsesstil.

Du trives i en hverdag, hvor opgaverne er mange og forskelligartede, og du evner at bevare overblikket og prioritere med omtanke.

Du udviser personligt overskud i driftsmæssige såvel som kritiske situationer hvor du med medmenneskelighed støtter dine medarbejdere.

Din tilgang til opgaveløsning er metodisk og løsningsorienteret, og du sikrer fremdrift, selv i en omskiftelig hverdag.

Vi ser gerne, at du kommer med

  • Solid erfaring med ledelse af større medarbejdergrupper i en kundevendt driftsorganisation, eller en relevant ledelsesmæssig uddannelse (minimum afsluttet akademiuddannelse i ledelse)
  • Har erfaring med projektstyring og evnen til at agere fleksibelt, bl.a. i HR-relaterede problemstillinger
  • Erfaring fra at arbejde i en politisk styret organisation

Hvad tilbyder DSB?

  • Gratis transport med DSB
  • Træning i DSB’s eget fitnesscenter og PureGym
  • Pension og sundhedsforsikring
  • Frokostordning og mulighed for at købe mad med hjem

Læs mere om personalegoder og DSB som arbejdsplads

Søg nu

Ansøgningsfristen er d. 10. august 2025.

Samtaler forventes gennemført i uge 33 og 34.

Hvis du vil vide mere om stillingen, er du velkommen til at kontakte Driftschef Henrik Schjoldager på 2468 1302 (i uge 29), Personaleleder Olav Skjold på 2468 7356 (i uge 30), eller Souschef Jimmy Rasmussen på 2468 6437 (i ugerne 31/32).

Rekrutteringsprocessen

Hvis du går hele vejen, kan du forvente to samtaler, den sidste med adfærdstest, evt. logisk test og muligvis case. Vi anvender digital referenceindhentning efter aftale med dig.

Arbejdssted: Banegårdspladsen 7, 1570 København V

Ansættelsestype: Fastansættelse

Hjemmearbejde: Ikke oplyst

Ugentlig arbejdstid: Fuldtid

Ikon: DSB form
Medarbejdere fra DSB taler sammen Medarbejdere fra DSB taler sammen
Kvindelig medarbejder i døråbningen på et tog

Vi giver dig plads til at tage ansvar

Vi arbejder målrettet og med ildhu på at gøre det lidt bedre end i går. For det er sammen, vi forbinder Danmark og sikrer den gode rejse for de flere hundredetusinde mennesker, der dagligt er afhængige af toget for at få hverdagen til at hænge sammen.

Hos os går gode vilkår og godt arbejde hånd i hånd. Derfor vil du som medarbejder i DSB opleve at arbejdsmiljøet er en afgørende del af vores hverdag. Vi har en kultur, hvor arbejdsmiljø naturligt indgår i både beslutningsprocesser og vores daglige arbejde.

Kvindelig medarbejder i døråbningen på et tog
Ikon: DSB form

Bliv uddannet i DSB

Hvert år vælger mere end 265 danskere at tage en uddannelse i DSB, for at arbejde som lokomotivfører, togfører, s-banefører eller klargøringsmedarbejder. Her får du løn under hele uddannelsen, som kan vare mellem 2-11 måneder, og vil gennem teori og praktik lære om bl.a. sikkerhed, teknik og kundeservice.

Visse krav vil afhænge af jobbet du søger, og derfor opfordrer vi dig til at læse mere om ansøgningsprocessen og krav til optag på vores hjemmeside.

Fælles for ansøgningsprocessen for alle vores uddannelser er dog følgende:

Mandlig DSB-medarbejder drikker en kop kaffe på kontoret

Ansøgning

Du ansøger gennem vores aktive stillingsopslag ved at besvare en række spørgsmål, samt udfylde en sikkerheds- og risikoprofil. Du behøver ikke at sende en skriftlig ansøgning eller CV.

Kvindelig DSB-medarbejder sidder i kontrolrummet i et tog

Informations- og testdag

Går du videre i processen, inviteres du til en informations- og testdag. Her får du mere at vide om jobbet og møder dine potentielle kolleger.

Kolleger fra DSB taler sammen

Samtale

Senest 8 arbejdsdage efter informations- og testdagen, vil du få besked om du er gået videre i processen. I så fald vil du blive indkaldt til en samtale, hvor du forinden har besvaret en personprofil test.

Mandlig DSB-medarbejder fløjter til afgang

Helbredscheck

Hvis du herefter bliver tilbudt ansættelse, er det en forudsætning at du bliver helbredsgodkendt af Trafikstyrelsen.

Ikon: DSB form

DSB er meget mere, end du måske tror

Ikon: To mennesker

6500+

Vi arbejder i hele landet

Vi er på kontorerne, i værkstederne, i klargøringshallerne, på stationerne og selvfølgelig i togene.

Ikon: Jordkloden

88

Vi favner alle

Vi har højt til loftet og beskæftiger 88 forskellige nationaliteter med et væld af baggrunde og fagligheder.

Ikon: Tog

0,5 mio

Vi gør en forskel hver dag

Vi bringer Danmark frem og faciliterer 500.000 rejser – hver eneste dag.