Nordjyske Jernbaner A/S
Aalborg

Lokomotivførerelever med start i september 2024

NU MED ÆNDREDE ADGANGSKRAV!

Vil du være med til at byde passagerne ”velkommen videre” i Nordjyske Jernbaners tog? Og kan du se dig selv arbejde på en arbejdsplads med et højt sikkerheds- og serviceniveau? Så har du nu chancen for at få Nordjyllands måske smukkeste arbejdsplads, hvor du fra førersædet kan opleve naturens pragt og årstidernes skiften.

Jobbet er varierende og selvstændigt, og der arbejdes hele året og på alle tider af døgnet. Du vil efter endt uddannelse blive tilbudt en fast stilling med tjenestested i Aalborg.

Uddannelse

Uddannelsen til lokomotivfører varer ca. 10 måneder og kombinerer teori og praksis. Den teoretiske del af uddannelsen foregår hovedsageligt i Tønder (4 skoleperioder), og den praktiske del foregår primært på vores tjenestesteder i Frederikshavn, Hjørring og Aalborg.

Du får fuld løn under uddannelsen (ca. 27.000 kr. pr. måned + diverse tillæg).

Du kan læse mere om uddannelsen her.

Det er et ufravigelig krav for at søge, at du:

 • er fyldt 21 år
 • har et godt helbred (ikke er farveblind) og er i stand til at opfylde de lovmæssige helbredskrav: www.trafikstyrelsen.dk/da/jernbanesikkerhed/ansoeg-om-godkendelse-og-tilladelse/helbredsgodkendelse
 • kan forstå, tale og skrive dansk
 • har gennemført minimum 9. eller 10. klasse med afgangsbevis for et fremmedsprog (engelsk eller tysk)
 • Har gennemført én af følgende uddannelser:
  • En gymnasial uddannelse (HTX, STX, HF, HHX, EUX eller IB)
  • Faglig grunduddannelse med svendebrev
  • Maskinmester
  • Pilot med uddannelse og licens til kommerciel flytransport
 • er mødestabil og loyal
 • har bestået en erhvervspsykologisk test med tilfredsstillende resultat. Testen udleveres af Nordjyske Jernbaner.

Vi lægger vægt på, at du som person er pålidelig, serviceminded, fleksibel, og at du kan bevare roen i pressede situationer. Det er desuden vigtigt, at du trives med at følge faste regelsæt, nyder kontakten til vores passagerer, og at du føler et stort ansvar for at bringe passagerne sikkert frem.

Efter endt uddannelse tilbydes du fastansættelse i en attraktiv stilling i en virksomhed, hvor værdierne: ”ansvarlighed, passion og glæde” kommer til udtryk i alt hvad vi gør, og hvor vi alle har en fælles passion for ”det at køre tog”. Virksomheden er uformel og har en flad struktur, og du får gode og velordnede arbejdsforhold og en lang række goder og engagerede kolleger.

Ansøgning

Stillingen skal søges via linket på Jobindex.

Vi gør opmærksom på, at vi i forbindelse med rekrutteringsprocessen indhenter og vurderer din udvidede straffeattest, og at vi anvender erhvervspsykologisk tests i forløbet.

Ansøgningsfrist er den 02-05-2024.

Ansættelsessamtaler og tests forventes afholdt i ugerne 22 og 24, og hvis du kommer i betragtning til jobbet, skal helbredsattest samt øjenlægeattest gennemføres umiddelbart derefter. Der skal afsættes en halv dag til 1. samtale og evt. tests og et par timer til en evt. 2. samtale.

Hvis du har interesse i at høre yderligere om jobbet, er du velkommen til at kontakte Personaleleder Tina Beith på 2272 1902, i tidsrummet kl. 9.30-11.00 mandag, tirsdag og torsdag.

Infoaften

Den 16. april og 30. april afholder vi infoaften for alle der er interesseret i stillingen. Her vil vi fortælle om en lokomotivførers hverdag i Nordjyske Jernbaner, om uddannelsen og om de generelle ansættelsesforhold. Der vil være rig mulighed for at stille spørgsmål og for at møde såvel lokomotivførere og ledelse. Vi håber, at mange vil benytte sig at lejligheden til at kigge forbi.

Infoaftenerne foregår fra kl. 19-21 på Skydebanevej 1B, 9800 Hjørring, og tilmelding skal ske til personaleleder Tina Beith på tb@nj.dk.

Virksomheden

Nordjyske Jernbaner A/S (NJ) er en velfungerende privatbane med hovedkontor i Hjørring. Virksomheden blev stiftet den 1. januar 2001 som en sammenlægning af Skagensbanen A/S og Hjørring Privatbaner A/S.

Der er gennem de seneste år sket en gennemgribende modernisering og rationalisering af hele virksomheden og samtidig investeret for mere end 750 mio. kr. i nye skinner, tekniske anlæg og togmateriel.

I 2017 overtog Nordjyske Jernbaner den regionale togdrift fra Skørping til Frederikshavn fra DSB og betjener nu strækningerne fra Skørping i syd til Hirtshals og Skagen i nord.

NJ har 22 togsæt, betjener ca. 3 mio. passagerer og har ca. 120 medarbejdere.

Der kan læses mere om Nordjyske Jernbaner A/S på https://nj.dk/om-os/om-nordjyske-jernbaner/

Jobbet søges via QuickApply på Jobindex.