Forsvarsministeriet Materiel- og Indkøbsstyrelsen Ballerup eller Brabrand

Bliv Udbudskonsulent i Forsvaret og kom med på holdet, der styrker Danmarks sikkerhed gennem effektive udbud og indkøb

Vil du være en del af en helt særlig arbejdsplads, der er med til at sikre, at Forsvaret er rigtigt udrustet? Motiveres du af effektive udbud, og vil du være med til at understøtte indkøb af alt fra kompliceret IT-udstyr til kampvogne og jagerfly?

Så er du måske én af vores nye Udbudskonsulenter i Forsvarsministeriets Materiel- og Indkøbsstyrelse (FMI) i enten Ballerup eller vores sektion i Brabrand.

Hvorfor vælge os?

Den nuværende sikkerhedspolitiske situation medfører et øget fokus på anskaffelse af materiel til Forsvaret. Det betyder, at vi hos Forsvarsministeriets Materiel- og Indkøbsstyrelse er på udkig efter flere dygtige kollegaer med kompetencer inden for det udbudsretlige område.

Du træder ind i en yderst aktuel stilling med gode muligheder for, at du kan dygtiggøre og specialisere dig inden for komplekse udbuds- og anskaffelsesprocesser. Her er tale om en spændende stilling, hvor dit arbejde vil gøre en reel forskel for styrkelsen af Danmarks sikkerhed.

”Siden 2007 har jeg arbejdet med udbud af offentlige kontrakter. Som Udbudskonsulent for Forsvaret har jeg haft mulighed for at bidrage til projekter af betydning for alle danskeres sikkerhed. Arten og mængden af de varer og tjenesteydelser, som vi i Forsvaret anskaffer, er af større relevans i dag, end de har været i flere årtier. Derfor oplever jeg, at mit bidrag som Udbudskonsulent er højt værdsat og af stor betydning. Og så har jeg hver dag mulighed for at sparre med landets dygtigste og mest hjælpsomme udbudsspecialister. What’s not to like?” fortæller Thomas, en af dine kommende kollegaer.

Om stillingen

Din nye arbejdsplads bliver på vores hovedkontor i Ballerup eller i vores sektion i Brabrand. Du får ansvaret for at gennemføre udbud fra A-Z - både under udbudsloven samt EU’s forsvars- og sikkerhedsdirektiv. Som Udbudskonsulent er du en strategisk sparringspartner for forretningen. Du er med til at sikre, at aftaler indgås i overensstemmelse med gældende juridiske rammer og til de bedste priser.

Dine primære ansvarsområder og arbejdsopgaver består i at:

 • Gennemføre og styre effektive udbudsprocesser i konkrete udbud.
 • Udarbejde analyser og indgå i en dialog med markedet og brugere for at sikre, at aftalerne understøtter Forsvarets strategiske mål og indkøbsbehov.
 • Udarbejde udbudsmateriale.
 • Sikre indgåelse af gode aftaler med leverandører.
 • Rådgive, sparre og udfordre forretningen i forhold til udbudsjuridiske- og kontraktmæssige forhold.

Hvem er vi?

Du indgår i afdelingen Acquisition and Contracting (AC), der består af seks sektioner med omkring 75 engagerede og dygtige kollegaer, som altid står klar til at hjælpe og sparre med dig. Størstedelen af afdelingen er placeret i Ballerup, men med én sektion i Brabrand, tæt på Aarhus.

Afdelingen har fire overordnede fagområder, der hver især indeholder forskellige indkøbskategorier, herunder bl.a.:

Air and Maritime

 • Kampfly
 • Helikoptere
 • Skibe

Digital Platforms and Technologies

 • Hard- og software
 • Droner
 • Kommunikation og sensorer

Land and Joint Capabilities

 • Våben
 • Udrustning
 • Panser

Cross Services and Strategic Management

 • Fragt
 • Entreprenørmateriel og værktøj
 • POL-produkter (brændstof)

Som vores nye medarbejder vil du som udgangspunkt indgå i én af sektionerne ”Air and Maritime” eller ”Digital Platforms and Technologies”. Den sektion du ansættes i, arbejder tæt sammen med de andre sektioner. Du refererer til chefen for den pågældende sektion, men har i dit daglige virke tæt dialog med de operative brugere i Forsvaret, særligt i form af sparring og udbudsjuridisk rådgivning.

Hvem er du?

Vi forestiller os, at du har en relevant juridisk uddannelsesmæssig baggrund, f.eks. cand.merc.jur eller cand.jur. Du kan dog også have en anden baggrund, suppleret med erfaring og viden om fx indkøb af IT, som gør dig i stand til at gennemføre effektive udbudsprocesser. Du kan også være nyuddannet med viden om udbudsprocessen fra fx studiejob eller valgfag. Du kan også have erfaring som Bid Manager eller lignende fra en privat virksomhed.

Kommer du med indgående kendskab til udbuds- og indkøbsområdet, eventuelt fra en anden statslig eller offentlig myndighed, vil dine arbejdsopgaver naturligvis blive tilpasset dit erfaringsniveau.

Vi lægger derudover stor vægt på, at du:

 • Har stærke analytiske evner og finder energi i at løse komplekse opgaver og udfordringer.
 • Er nysgerrig af natur, kan lide at samarbejde, vidensdele og skabe resultater på tværs af faggrupper.

Uanset uddannelsesbaggrund og erfaring er det vigtigste for os, at du har drive samt mod på at sætte dig ind i vores komplekse sagsområde.

Morten Bjerregaard Hansen, en af sektionscheferne i AC, fortæller: ”Alle skal have den udbudsfaglige ballast, der sætter os i stand til at løse vores opgave. Det er naturligvis en fordel, hvis du har viden om udbud i forvejen, men hvis du ikke er uddannet udbudsjurist eller har udbudserfaring, laver vi i fællesskab en uddannelsesplan. Det vigtigste for os er din evne til at bringe din viden og dine analytiske evner i spil, din nysgerrighed og din vilje til at lære og udvikle dig.”

Løn- og ansættelsesforhold

Vi tilbyder en konkurrencedygtig lønpakke inklusiv en attraktiv pensionsordning, løbende kompetenceudvikling og gode muligheder for efteruddannelse.

Du ansættes og aflønnes efter gældende overenskomst, og der er i forbindelse med ansættelsen mulighed for forhandling af kvalifikationstillæg med afsæt i erfaring og kompetencer.

Der er stor mulighed for fleksibilitet i din arbejdstid, og du vil også have mulighed for at arbejde hjemmefra, når du har opnået tilstrækkeligt kendskab til virksomheden og dine opgaver.

Som ansat i Forsvarsministeriets organisation er du omfattet af nogle særlige vilkår. Du skal bl.a. kunne sikkerhedsgodkendes og opretholde sikkerhedsgodkendelsen under hele ansættelsesforholdet.

Ansættelsessted vil være Lautrupbjerg 1, 2750 Ballerup eller Sødalsparken 20, 8220 Brabrand.

Sådan søger du

Du søger stillingen ved at sende din ansøgning, CV og eksamensbeviser via linket. Ansøgningsfristen er søndag den 16. juli 2023, og tiltrædelse forventes at være pr. 1. september 2023 eller snarest muligt herefter. Vi holder samtaler og ansætter løbende, så tøv ikke med at sende din ansøgning allerede i dag, hvis stillingen har fanget din interesse.

Har du lyst til at høre mere om jobbet, er du velkommen til at kontakte Afdelingschef i AC, Bolette Bisp Justesen på telefonnummer: +45 40 33 78 39.

Har du spørgsmål til løn- og ansættelsesvilkår, kan du kontakte HR-konsulent Lars Ole Køppen ved Forsvarsministeriets Personalestyrelse på telefon +45 72 81 96 84.

I Forsvarsministeriets organisation tror vi på, at mangfoldighed styrker opgaveløsningen. Derfor opfordrer vi alle interesserede uanset baggrund til at søge stillingen.

Vi glæder os til, at få dig med ombord!


Om Forsvarsministeriets Materiel- og Indkøbsstyrelse (FMI)

Forsvarsministeriet, Materiel- og Indkøbsstyrelsen er Forsvarets materielfaglige myndighed. Vores hovedopgave er at anskaffe, vedligeholde og videreudvikle materiel til hele Forsvarsministeriets koncern, lige fra kampvogne, skibe og jagerfly til it-udstyr, feltrationer og lommeknive. Til at gøre dette administrerer vi årligt ca. 10 mia. kr. svarende til ca. 1/3 af det samlede forsvarsbudget. Du kan læse meget mere om styrelsen på www.fmi.dk.