Er du klar til at få ansvaret for vores varehus i Albertslund, hvor du sikrer, at kunderne kommer ud af varehuset med det rigtige i posen og et smil på læben? Som varehuschef prøver du ledelse i sin reneste form, for det er igennem din ledergruppe, at vi forbliver Albertslunds lokale favorit.

Velkommen i Coop Kvickly – alt til familien på et sted!

I Kvickly har vi gjort det ekstra nemt at shoppe kvalitet. I vores butikker kan man nemlig finde meget mere end mad og gode råvarer. Vi tilbyder alt fra isenkram og tøj til cykler og legetøj. Og så kan vores kunder roligt handle ind med god samvittighed, for vi er trendsættere for den grønne omstilling, og vores varer kommer udelukkende fra ansvarlige producenter.

Du leder igennem dine ledere

I dit varehus er der mange specialiserede afdelinger, og det bliver dit ansvar, at kunderne er glade, og at medarbejdere trives. Du har det overordnede ansvar for budget og resultaterne, men for at lykkes har du et team af ledere fra de forskellige afdelinger, og det er særligt igennem dem, at du når ud til varehusets medarbejdere.

Som varehuschef ved man aldrig, hvad dagen byder på, men som udgangspunkt er det dig, der bl.a.:

  • afholder salgs- og ledelsesmøder
  • sikrer planlægning af varegennemførelse samt salgsplanlægning
  • laver bemandings- og ressourceplanlægning – både på den korte og lange bane
  • lægger retningslinjerne og sparrer med ledergruppen, når de skal rekruttere nye medarbejdere
  • sikrer, at de aftalte mål bliver gennemført.

Du tænder ilden i kollegernes øjne

Du bliver en del af en kultur, som bygger på tillid og viljen til at lykkes sammen. Du ved, at du gør det godt, når du ser gnisten i dine medarbejderes øjne og mærker synergien og den gode stemningen i de forskellige teams.

Det sætter nogle forventninger til dig, og du har de bedste muligheder for at udvikle dig som leder. Du vil hurtigt lære, hvor vigtigt det er, at du har tillid til din ledergruppe – en tillid de tager med sig ind i deres ledelsesstil.

Sæt dit lokale tvist på Kvicklys koncept

Vi sætter ikke kun barren højt, når det kommer til kvalitet og service. Vi baner også vejen for bæredygtighed og økologi, og det er dig, der sørger for, at I overholder vores koncepter. Men du får også frihed til at tilpasse og sætte dit eget præg på butikken. Det er især her, din viden om kunderne og deres forbrug kommer i spil, når du finder den rette balance i indkøb og den helt rigtige indretning af butikken.

Bring empati og omsorg igennem dine ledere

Du har allerede haft en lederrolle inden for detail, men du kan sagtens komme fra en anden kæde end Kvickly – vi har nemlig et velstruktureret oplæringsprogram klar. Det er vigtigt, at du har lyst til at lede igennem andre – og dit mål er at få dine kolleger til at tænke og finde løsningerne selvstændigt.

Derudover forestiller vi os, at du:

  • har minimum 5 års erfaring som butikschef, uddeler eller en lign. lederrolle fra detailbranchen
  • forstår, at butikkens resultater går hånd i hånd med medarbejdernes trivsel
  • er fremragende til at kommunikere og formidle din viden og erfaring videre til andre
  • kan lade dig inspirere af kolleger og konkurrenter, så vi forbliver byens bedste varehus.

Yderligere oplysninger kan fås ved henvendelse til:

Salgschef Henrik Svendsen, tlf. 5159 3156 eller HR-forretningspartner Kristina Kumini, tlf. 2129 7600

Send din ansøgning via "Ansøg nu" senest den 31. oktober 2021.

Rekrutteringen gennemføres af et ansættelsesudvalg, der bl.a. består af medlemsvalgte.

Vi behandler ansøgninger løbende.

Bliv en del af Kvickly – og et varehus med mange muligheder

 

At arbejde i COOP

I Coop er vi sammen om bedre mad. Vi tror på, at det gode måltid er en kilde til et godt liv og til fællesskab mellem mennesker.

Som ansat i Coop bliver du en del af en virksomhed med engagerede kolleger og medlemmer, der brænder for at ændre danske dagligvarehandel og udvikle den danske madkultur.

” Du kan se resultater fra dag til dag, og du har stor frihedsgrad til at inspirere kunderne til det gode måltid. ”

Kristian Wolsing, varehuschef i Kvickly

Medarbejderfordele

Coop tilbyder løn og ansættelsesvilkår, som er konkurrencedygtige i forhold til det øvrige arbejdsmarked, og derudover har vi en række medarbejdergoder.

Som Danmarks største detailvirksomhed tilbyder Coop en bred vifte af stillinger og alternative karriereveje. Med vores fem forskellige butikstyper er der rig mulighed for at finde lige præcis dén kultur og de arbejdsopgaver, som passer dig, dine ønsker, kompetencer og temperament.

Den store bredde og forskellighed mellem vores butikstyper er tydelig på mange måder: butikkernes indretning, udbuddet af varer, kunderelationerne osv. Det giver dig stor fleksibilitet til at forme det arbejdsliv, som passer dig bedst. Du kan f.eks. vælge at blive i samme kæde og udvikle dig inden for ét butikskoncept, eller du kan opbygge dine kompetencer ved at skifte stilling internt i Coop og gøre karriere på tværs af vores fem butikstyper.

I Coop er vi ca. 38.000 kolleger og har 1100 butikker og op til 300 varehuse. Derfor er mulighederne mange og en karriere i Coop kan udvikle sig på utallige måder. På hovedkontoret handler hverdagen om at skabe de bedste forudsætninger for at vores butikker lykkes. Det er uanset om du arbejder med f.eks. IT, Økonomi, Ansvarlighed, Kategori, Logistik, Salg og Marketing, HR eller er ansat på et af kædekontorerne.

Der er mange forskellige faglige profiler på hovedkontoret – alt fra kontor- og butiksuddannede til akademikere. Vi arbejder målrettet med at udvikle vores kolleger via læring. Dette sker bl.a. gennem nye opgaver og mere ansvar, projektarbejde på tværs, forskellige uddannelsesforløb og ikke mindst ved job- og funktionsskifte internt i Coop.

Vi udvikler fremtidens ledere og sørger for, at Coop forbliver en ualmindelig virksomhed at være ansat i.

" Uanset hvilken stilling, du får i Kvickly eller i én af vores andre kæder, skal du kunne lide at der er fart på. Hver dag får du testet dine evner til at træffe beslutninger og prøve ting af. "

Kristian Wolsing, varehuschef i Kvickly