Økologisk Landsforening

Landbrugsfaglig journalist til Økologisk Landbrug og Økologisk Nu

Økologisk Landsforening Aarhus

Indrykket 

Økologisk Landsforening søger en landbrugsfaglig journalist til foreningens journalistiske medier om økologi og bæredygtig udvikling.

Er du en skarp faglig journalist med et indgående kendskab til det landbrugsfaglige område? Brænder du for at bidrage til en mere bæredygtig fremtid gennem inspirerende, udfordrende og oplysende artikler, som skal gøre den økologiske landmand i stand til at udvikle sin bedrift og praksis?

I Økologisk Landsforening søger vi en landbrugsfaglig journalist, som skal sikre, at vores medier er relevante og aktuelle for den økologiske landmand. Det drejer sig om den landbrugsfaglige avis Økologisk Landbrug og vores webmedie Økologisk Nu (økonu.dk). Begge medier har en meget dedikeret læserskare: avisen udkommer til Økologisk Landsforenings ca. 2.500 medlemmer samt en række faste abonnenter 11 gange pr. år og Økologisk Nu havde i 2020 omkring 250.000 brugere.

Som landbrugsfaglig journalist har du berøring med de fleste journalistiske formater lige fra nyhedsartikler, reportager fra marken til faglige artikler på baggrund af den nyeste forskning og udvikling indenfor landbrugsområdet. Vi ønsker at være i øjenhøjde med den økologiske landmand på tværs af landet og inspirere ham/hende til en mere bæredygtig praksis, hvorfor vores nye journalist må forvente rejsedage og dage i marken med gummistøvler på.

Som landbrugsfaglig journalist vil du skrive størstedelen af det landbrugsfaglige indhold på redaktionen. Da en stor del af de landbrugsfaglige artikler handler om at formidle viden og resultater fra faglige projekter, er det afgørende, at du har erfaring med og er dygtig til at sætte dig ind i komplekst indhold og formidle det på en nærværende og inspirerende måde.

Du vil blive en del af en lille, ambitiøs og uhøjtidelig redaktion, som udover dig består af to erfarne journalister. Redaktionen er en del af foreningens kommunikationsafdeling, som også tæller kolleger med fokus på presse og PR, SoMe, grafik, magasinproduktion og web.

Vi forventer, at du:

 • Har erfaring med faglig journalistik, og indsigt i landbrugsområdet
 • Er uddannet journalist og har min. 3 års relevant erhvervserfaring
 • Skriver fængende og fejlfrit og har øje for kvalitet i journalistik, layout og fotos
 • Har erfaring i at arbejde på tværs af medieplatforme
 • Har kørekort og lyst til at rejse ud på reportage et par dage pr. måned

Vi forestiller os, at du:

 • Har gode samarbejdsevner og er kontaktskabende
 • Er god til at skabe og bevare overblik
 • Har et netværk i landbruget, som du er villig til at bringe i spil i din ansættelse
 • Har en høj integritet og agerer ansvarligt – både journalistisk og kollegialt
 • Agerer roligt og holder hovedet koldt – også op mod deadline og i perioder med lange dage på kontoret
 • Har erfaring med opsætning i InDesign

Dine hovedarbejdsområder vil være:

 • Skrive, layoute og opsætte landbrugsfaglige artikler, nyheder og reportager til begge medier
 • Deltage i redaktionsmøder og bidrage til at udvikle feedbackkulturen

Ansættelsesvilkår:

Ansættelsen er på 30 timer pr. uge. Vi gør opmærksom på, at vi er en bred NGO og derfor ikke er lønførende, men til gengæld tilbyder vi en stor grad af fleksibilitet. Ansættelsen følger de normale ansættelsesvilkår, som gælder for foreningens øvrige funktionæransatte medarbejdere. Arbejdssted: Økologiens Hus, Agro Food Park 15, DK-8200 Aarhus N. Du vil referere til kommunikationschef Line Hedeboe.

Tiltrædelse:

Stillingen ønskes besat hurtigst muligt, senest 1. oktober 2021.

Ansøgningsfrist:

Send din ansøgning, CV samt to-tre eksempler på relevante artikler, som du har skrevet senest den 1. august 2021. Søg stillingen via ”Søg jobbet online”.

Ønsker du yderligere oplysninger, er du velkommen til at kontakte ansvarshavende redaktør Henrik Hindby Koszyczarek på tlf. 4190 2005, hhk@okologi.dk eller kommunikationschef Line Hedeboe på tlf. 207 22 366.


Om Økologisk Landsforening

Økologisk Landsforening er en organisation for økologiske landmænd, virksomheder, køkkener og forbrugere, som gennem årene har skabt væsentlige resultater politisk, i landbruget og på dagligvaremarkedet. Økologisk Landsforenings vision er en verden, der tænker og handler økologisk. Med nye løsninger, samarbejde og markant interessevaretagelse baner Økologisk Landsforening vej for mere og bedre økologi – til glæde for mennesker, dyr og vores jord. Foreningen har ca. 3.500 medlemmer og 50 ansatte. Læs mere om Økologisk Landsforening på www.okologi.dk.