Babels

Salgschef

Babels søger for Johannes Fog

Indrykket 

Johannes Fog er en velkonsolideret og respekteret forretning med en imponerende historik, som er over 100 år gammel. Johannes Fog er en handelsvirksomhed, der handler med byggematerialer, hvor kunderne primært har aktiviteter i Nordsjælland, København og resten af region Sjælland. Virksomheden har en markant markedsandel på sit regionale hjemmemarked og er bredt anerkendt som en seriøs leverandør af både kunder, konkurrenter og leverandører. Virksomheden har nogle sunde og stærke værdier, som efterleves på alle niveauer. Koncernen omsætter for over kr. 1,3 mia. fordelt på et Bolig & Designhus og ni Trælast & Byggecenter-butikker fordelt i hele Nordsjælland. Til Fog Trælast & Byggecenter Hørsholm søges en salgschef der kan udvikle et stærkt salgsteam – og optimere en god forretning – og dermed vinde ”sunde” markedsandele.

Udvikling af medarbejdere * Optimering af forretning * Vinde ”sunde” markedsandele

Jobbet:

Har du lyst til at stå i spidsen for dit eget salgsteam? Vil du være med til at definere en vækst- og salgsstrategi – og har du evnen til at gå forrest og eksekvere den?

Med reference til direktøren bliver du ansvarlig for at fastholde og udvikle salget. Du bliver en vigtig del af et ambitiøst mål om at vinde markedsandele – og i særdeleshed ”sunde” markedsandele. Du er derfor en købmand, der ikke blot skaber vækst – men profitabel vækst.

Du får et dedikeret team på 6 sælgere, heraf 2 eksterne og 4 interne – alle med høj faglighed og gode salgskompetencer. Opgaven er at få endnu mere ud af medarbejdernes indsatser og forretningens potentiale.

Du skal, ”med ild i øjnene” og med en motiverende ledelsesstil, gå forrest i det daglige salg. Du skal være lederen. som er garant for, at der bliver skabt overskud af tid hos dine medarbejdere til proaktive salgsaktiviteter, skabt overskud i hverdagen til at få nye idéer omsæt til konkrete salgsindsatser, skabt mentalt overskud til, at dine medarbejdere ”går den ekstra mil for kunden” og, ikke mindst, skabt overskud til at gøre ”noget andet og mere” for kunderne. Med andre ord: du skal skabe overskud i dit team – både økonomisk og mentalt. Og dermed også for koncernen og forretningens kunder.

Ledergruppen er én ledergruppe (og ikke en gruppe af ledere), som alle har evnerne til at spille hinanden bedre. Det forventes, at du også er i stand til at bidrage til udviklingen af ledelseskulturen. Du skal med en god portion selvindsigt og mod til at udvikle dig selv – bidrage til, at du selv og dine kollegaer og dermed hele ledergruppen, konstant, bliver endnu bedre til ledelse. Der er 3 salgsteams i alt – dvs. der er 2 andre salgschefer på samme niveau som dig.

Kvalifikationer:

Den ideelle kandidat har solid salgsledelseserfaring fra byggebranchen. Det vigtigste er dog din begavelse og din personlighed.

Du har begavelsen, der gør, at du forstår de mekanismer, udfordringer og spændende muligheder, der kendetegner byggebranchen.

Din personlighed kan beskrives som empatisk, struktureret, modig – og med ”ild i øjnene”. Du forstår, at succesen skabes sammen og gennem dit team, du har strukturen til at skabe overskuddet hos den enkelte – og modet til at træffe de beslutninger, der sikrer, at forretningen skaber profitabel vækst.

Du har evnerne til at omsætte din egen vindermentalitet til en god salgskultur, der gør det sjovt for alle at samarbejde, at servicere, at få nye kunder og nå ambitiøse målsætninger.

Det forventes, at du har gode IT-færdigheder. Den ideelle kandidat er ”lokal” – og bosiddende tæt på kunderne i Hørsholm.

Hvis du har en rigtig god begavelse og den helt rigtige personlighed, men har begrænset erfaring med salgsledelse – er du velkommen til at søge stillingen alligevel.

Du tilbydes:

Du tilbydes en spændende og vigtig rolle i ledergruppen. Du får et enormt alsidigt, selvstændigt og meget attraktivt job som salgschef, hvor du i princippet bliver din egen største begrænsning. Du får et stærkt koncept, et kendt brand, en ”velsmurt” organisation med dygtige medarbejdere – og en rolle, hvor der er mulighed for personlig udvikling. Der er også plads til både nytænkning og plads til at lave fejl.

Du får kompetent sparring fra din ledergruppe, og du får mulighed og plads til at udvikle dit eget lederpotentiale.

Løn- og ansættelsesvilkår modsvarer de stillede krav og forhandles individuelt.

Ansøgningsfrist:

Vi har ikke ansøgningsfrist på vores stillingsannoncer, idet vi indkalder kandidater successivt under rekrutteringsforløbet. Al henvendelse behandles fortroligt.

Der skal stilles spørgsmål til stillingen til rekrutteringskonsulent Carsten Lund Madsen, Babels på stilling@babels.dk

Jobannoncen genindrykkes løbende på diverse jobportaler. Dette er ikke et udtryk for, at rekrutteringsprocessen er startet forfra.