Karriere

Slut med at være dagplejer – nu vil hun arbejde på kontor

Skulderen kunne pludselig ikke mere, og derfor var Malene Skou Nielsen nødt til at stoppe som dagplejer. I dag er hun på udkig efter et job på kontor.

Hun trak den så længe som overhovedet muligt. Selvom armen voldte store problemer, så følte hun så stort et ansvar for de små børn og deres forældre, at udmeldingen om, at hun var nødt til at sygemelde sig som dagplejer blev trukket til det allersidste.

De næste måneder efter at beslutningen var truffet, besluttede hun sig ifølge Fagbladet FOA for, at hun ikke ville risikere at starte op med nye børn og igen være nødt til at stoppe. Hun besluttede derfor at gå en mere administrativ vej. Siden da er hun blevet ekspert i at forklare, hvilke erfaringer man får som dagplejer – og ikke mindst hvordan de erfaringer kan bruges i andre job.

”Jeg er god til at lytte og sætte mig ind i forskellige menneskers behov. Som dagplejer er dagene aldrig ens. Du bliver dygtig til både at lave et program og bevare roen, når planen skal justeres, fordi et barn bliver træt på vej til biblioteket,” siger hun til Fagbladet FOA.

Malene Skou Nielsen har fra tidligere en uddannelse som advokatsekretær, som dog er forældet – men med to AMU-kurser er hun blevet opkvalificeret i administration, løn og personale. På hendes LinkedIn-profil står hun ved redaktionens afslutning stadig som ledig.

Ikke umuligt at skifte branche

Det er ikke umuligt at finde job inden for et andet felt, end det man egentlig befandt sig i. En anden, der har gjort det, er Charlotte Strøm Ferslev, som også tidligere har været dagplejer. Hendes situation var dog anderledes end Malene Skou Nielsens, da hun som ledig fandt det helt umuligt at få job som pædagogmedhjælper.

”Når jeg søgte stillinger som pædagogmedhjælper, kunne der være mere end 500 om buddet. Så jeg indså hurtigt, at det var rigtig svært at få arbejde og søgte arbejde vidt og bredt,” siger Charlotte Strøm Ferslev i en artikel tilbage fra 2014 på Foa.dk, som desuden fortæller, at hun fik job som butiksassistent i en butik med rideudstyr.

Brancheskift går selvfølgelig også den anden vej: Jens Christiansen arbejdede i en årrække som altmuligmand i en stor bank, hvilket han var glad for – men ved årtusindskiftet resulterede en tremåneders sygemelding, på grund af en lungebetændelse, i en fyring.

I hjemmet i Kirke Hyllinge var hans kone kort forinden blevet dagplejemor, og Jens Christiansen, der var blevet fritstillet, hjalp til, hvor han kunne. Da kommunen manglede en dagplejevikar – trådte Jens Christiansen til:

”Jeg er typen, der gerne vil redde hele verden. Og jeg fandt ud af, at børnene er et rigtig godt sted at starte. Vi kan virkelig gøre en forskel for dem, og det gør mig glad, når jeg mærker, at de er godt tilfredse og har det godt hos os,” siger han i en artikel fra 2016 på Politiken.dk.

Efter to vikaransættelser blev kommunen ifølge loven nødt til at fastansætte ham, hvis de ville beholde ham. Han var ifølge Politiken den første mandlige dagplejer i den daværende Bramsnæs Kommune. Han er ifølge Politikens tal fra 2016 en ud af blot 144 mænd blandt landets godt 10.000 offentligt ansatte dagplejere.

Læs også