Karriere

Måske finder du dit næste job inden for hotel- og turist­bran­chen

Hotel- og restauranterhvervet har været den største jobskaber i Danmark siden finanskrisen, og det giver også dig muligheder i branchen.

Horesta, der er hovedorganisation for hotel-, restaurant- og turisterhvervet berettede i slutningen af november, at dansk turisme kommer til at spille en helt central rolle, når der skal skabes beskæftigelse til flere over de kommende år.

”Ifølge det nye regeringsgrundlag er målet at skabe 55.000-60.000 nye arbejdspladser frem mod 2025,” lyder det på Horestas hjemmeside, hvor organisationen slet ikke er i tvivl om, at det vil give travlhed.

”Vi får travlt, men selvfølgelig kan der skabes mange tusinde nye job i dansk turisme. Det kræver bare, at vi får de rigtige vilkår at konkurrere på,” siger Kirsten Munch, der er politisk direktør i HORESTA til TV 2 News.

Hotel- og restauranterhvervet har ifølge Horesta været den største jobskaber siden finanskrisen med 15.000 nye job.

Fra redaktionssekretær til gourmetrestaurant

Det betyder selvfølgelig, at nogle akademikere allerede har fundet vej til branchen, og det gælder blandt andre Cecilie Marie Meyer, der har en cand.mag. i dansk og italiensk og har en klassisk humanistisk baggrund. Hun arbejder i dag som kommunikationsansvarlig for gourmetrestauranten Era Ora A/S.

Magisterbladet spurgte tilbage i 2013, hvordan hun fik jobbet, hvortil hun svarede:

”Da den økonomiske krise ramte, var jeg redaktionssekretær på magasinet Bolig Eksklusiv – et udpræget højkonjunkturprodukt – og kunne godt se, hvor det bar hen, da annoncerne begyndte at forsvinde. Så jeg sendte en mail til restauratør Elvio Milleri, der står bag restauranterne Era Ora, L’Altro og Acquamarina og bageriet Il Fornaio, hvor jeg beskrev, hvilke kommunikationsopgaver jeg kunne forestille mig at lave for ham. Dagen efter blev jeg kaldt ind til et møde, hvor han sagde, at han godt kunne bruge en brandmanager. Jeg syntes mest, at min baggrund pegede i retning af kommunikation, men på den anden side har branding vel også noget med historie, formidling og vinkling at gøre, så jeg startede som brandmanager på deltid.”

Hun fortæller desuden, at det er vildt spændende at arbejde med en anderledes kulturel tilgang til virksomhed og kommunikation i en dansk kontekst – og at hun kan bruge sin humanistiske uddannelse og sit indblik i det italienske sprog og tankegang.

Alsidigt arbejde i Associated Danish Ports

Cecilie Marie Meyer er ikke den eneste akademiker, der har fået job inden for branchen – det gælder også for Gry Klok Thomsen, der er uddannet cand.merc. Hun blev ifølge Akademikerkampagnen ansat i 2013 som Cruise Business Manager hos ADP – Associated Danish Ports A/S i et job, som er meget alsidigt.

”Den ene dag lægger jeg budget, og den næste dag laver jeg tegninger til udvikling af et infocenter, og ugen efter sidder jeg måske i et fly på vej til et salgsmøde ved rederierne, så mit arbejde varierer meget,” siger hun i forbindelse med Akademikerkampagnen og fortsætter:

”Jeg baserer arbejdet på mine markedsundersøgelser og konkurrentanalyser. Det er værktøjer, jeg har med fra min uddannelse.”

Læs også