Jobglædeundersøgelse af IT-jobmarkedet

Vi har netop udsendt den første samlede jobglædeundersøgelse på IT-jobmarkedet, som med al tydelighed viser, at IT-specialister ikke ved hvad virksomhederne kan tilbyde dem som arbejdsplads. Det er et stort problem når du som virksomhed skal ud og rekruttere i en faggruppe, der er blandt de mest eftertragtede på det danske arbejdsmarked, og hvor der er hård konkurrence om kandidater til ledige stillinger.

Kandidaterne er i høj grad i tvivl om hvad den enkelte virksomhed tilbyder i forhold til samarbejdskultur, god løn, spændende og udfordrende arbejdsopgaver, et rimeligt forhold mellem arbejde og fritid – samt om ledelsen er kompetent. Dette bør gøre ovenstående til et klart fokusområde ude omkring i virksomhederne, og i HR-afdelingerne i særdeleshed, hvis man fortsat vil være i stand til at tiltrække de dygtigste medarbejdere.

Selve undersøgelsen er et samarbejde mellem Jobindex og it-jobbank. Den er gennemført oktober 2018 og giver et unikt indblik i, hvilke faktorer IT-specialister på det danske arbejdsmarked lægger vægt på i deres valg af arbejdsplads.