Det vil være meget nemmere for mig at få job nu

Et nyt 13-ugers beskæftigelsesforløb mellem Københavns Kommune, Akademikernes A-kasse, Djøf, Würtz Extemp og Dansk Boldspil Union i København har givet Kasper Nørby Ebbesen et tydeligt indblik i, hvordan han kan bruge den teoretiske viden, han lige har fået som nyuddannet fra CBS. Indtil forløbet gik i gang, oplevede han slet ingen fremskridt med sig selv som ledig. Det ændrede forløbet på, og nu er han helt klar på, hvordan han skal sælge sig selv og ikke mindst hvor for at komme i job.

29-årige Kasper Nørby Ebbesen blev sidste år færdig som cand. merc. i filosofi fra CBS. Hans iver efter at bruge sin høje teoretiske viden om blandt andet immateriel økonomi og om produktivitet i en verden fuld af teknologiske forstyrrelser var enorm som nyuddannet. Der var bare ingen til at tage imod.

Det betød kontakt til A-kassen, dagpenge og et liv som ledig, men en dag faldt han over et nyt samarbejde mellem Københavns Kommune, Akademikernes A-kasse, Würtz Extemp, Djøf og Dansk Boldspil Union i København, da han sad og læste Djøf-bladet. Var han interesseret i sport, og kunne han tænke sig at få et job? Han kunne ikke svare andet end JA til begge dele.

”Der var ikke sket nogen progression med mig som ledig – det skete først på det her projekt, hvor jeg fandt ud af, hvordan jeg meget konkret skal sælge mig selv, og hvor sandsynligheden for at finde job er størst. De redskaber, jeg har fået undervejs i forløbet gør, at det vil være meget nemmere for mig at få job nu,” siger Kasper Nørby Ebbesen, der i januar i år startede sammen med 14 andre på det 13 uger lange forløb.

Sådan kan jeg bruge min viden

Projektet gik i korte træk ud på at få de ledige akademikere til at blive bedre til at konkretisere deres viden i et produkt til virksomheder og organisationer. Forløbet startede med en uges praktisk ledelse, hvor de ledige skulle lære at kommunikere deres høje teoretiske viden ud. Derefter fulgte fire uger i forskellige fodboldklubber i DBU København, og Kasper Nørby Ebbesen kom til Nørrebro United.

”Nørrebro United er en relativ ung klub, som blev startet for seks år siden med en tilgang på 100 medlemmer om året. Klubbens vokseværk har givet udfordringer i forhold til fastholdelse af frivillige og samarbejdet mellem de forskellige afdelinger i klubben, og derfor havde den brug for nogle udviklingstiltag,” siger Kasper Nørby Ebbesen, der sammen med en anden ledig akademiker udarbejdede nogle anbefalinger til klubben.

Derefter kom Kasper Nørby Ebbesen syv uger til konsulentvirksomheden Franklin Covey, hvor han arbejdede med kundeanalyser for deres strategieksekveringsteam. Den 4. april sluttede projektet, og det har givet ham et tydeligt indblik i, hvordan han kan bruge den viden, han fik på CBS.

Stor kløft mellem akademikere og virksomheder

”Der er en stor kløft mellem de folk, der kommer ud med høj teoretisk viden og så virksomhederne, hvor det kan foregå mere lavpraktisk. Jeg blev meget klar på, hvor jeg skal bruge mine kræfter for at finde et job. Jeg skal ikke bare sidde og sende ansøgninger uafbrudt, for så tager det ene år bare det andet,” siger Kasper Nørby Ebbesen og fortsætter:

”Under forløbet har jeg arbejdet med, hvordan man ændrer folks vaner, og ad den vej har jeg også ændret min egen tilgang til jobsøgning – jeg har fået et nyt mindset. Jeg kunne genkende min teoretiske viden i Franklin Coveys produkter og blev inspireret i forhold til at gøre min viden konkret og spiselig overfor potentielle arbejdsgivere.”

Lige nu skal Kasper Nørby Ebbesen havde et sidste afrundende møde med Franklin Covey. Om det bliver dér, han får sit første job eller et helt andet sted, er endnu uvist, men Kasper Nørby Ebbesen er overbevist om, at det bliver nemmere nu at finde det job, han så gerne vil have.