KarriereOpsigelse

Sig op på den fede måde

Nogle jobs er så forfærdelige, at du har brug for at smække døren, så chefen mærker det. Hent inspiration til din pompøse opsigelse her.

Måske drømmer du om at droppe jobbet og sige op på en spektakulær måde. I så fald er du ikke alene, og mange af os er nok lidt hemmeligt fascineret af de personer, der for alvor har sagt fra over for dårlige chefer, elendige vilkår og mangel på udvikling i et job.

Den amerikanske nyhedsside Business Insider har samlet nogle af de bedste opsigelseshistorier. Og en af dem, der bogstaveligt talt har taget springet, er flysteward Steven Slater.

Da en vred passager ikke ville blive i sit sæde før afgang, fik han nok, greb mikrofonen og sagde op foran alt og alle – efter mere end 20 år i branchen. Derefter udløste han flyets oppustelige nødrutsjebane, kurrede ned og gik hjem.

Senere måtte han dog i retten på grund af sit lille nummer og måtte også efterfølgende gennemgå afhængighedsbehandling for at undgå fængsel.

Offentlig tilsvining

Du kan også hente inspiration fra Business Insiders historie om Goldman Sachs direktør, Greg Smith.

I 2012 indrykkede han et indlæg i New York Times, hvor han både sagde op og fik kaldt virksomhedens kultur for giftig og destruktiv.

Den meget offentlige opsigelse og tilsvining førte til mudderkastning frem og tilbage, om hvem der var mest pengegrisk.

Smith hævdede, at Goldman Sachs gik mere op i penge end deres klienter, mens firmaet sagde, at Smith kun sagde op, fordi han havde fået nej til en lønforhøjelse på en million dollars.

Tak for alt, idiot

En anden og mere sober måde er at aflevere din opsigelse skriftligt. Det behøver dog ikke afholde dig fra at komme af med nogle af de frustrationer, der er grunden til, at du smutter.

På siden Hackerspace kan du læse et brev fra en medarbejder, der trods en blid begyndelse på teksten ender med at få sendt et par spydige salver afsted mod virksomheden.

I brevet står der blandt andet:

Jeg bebrejder ikke nogen og har ikke noget dårligt at fortælle, men jeg har besluttet at sige min stilling op.

Derefter fortsætter det med:

Det har ikke været en let beslutning, og den er ikke truffet i hast. Jeg vil gerne sikre mig, at I ved, at min opsigelse ikke har noget at gøre med, at jeg er overbebyrdet, eller at jeg er underbetalt. Det er heller ikke på grund af, at virksomheden ikke er villig til at tilbyde samme vilkår som andre arbejdsgivere.

Og mod slutningen takker hun sarkastisk firmaet for at have hjulpet hende videre.

Jeg vil gerne takke jer for løbende at have givet mig så mange gode grunde til at søge videre mod nye udfordringer.

Har du lignende elegante, passiv-aggressive eller forfærdelige ’sig op’-historier, må du endelig dele dem på vores facebookside.