ArbejdsmarkedetØvrigt

Reportage: Dataloger håner Apple og Microsoft i KU-revy

Det er ikke skønsang og musikalsk timing, som gør KU-datalogernes revy til et tilløbsstykke. Stemningen, guldøllene og spidningen af tidens trends er derimod et interessant bekendtskab.

DIKU revy

Kåde naturvidenskabsstuderende bunder guldøl på stribe, mens de højlydt skriger hyldestsange til deres respektive studieretninger.

Især dataloger og fysikere vræler i en sådan grad, at selv inkarnerede fodboldhooligans ville blive skræmt ved lyden.

Og om lidt går tæppet for Datalogi-revyens 41. forestilling.

Modige datasangere

De optrædendes sang-, dans-, og skuespiltalent er yderst begrænset. Alligevel kaster datalogerne på scenen sig modigt ud i alle 3 genrer.

Mest iørefaldende er fortolkningerne af Grethe Sønck- og Lars Lilholt-klassikere, og en skærm bag stjernerne viser teksterne, så publikum kan følge lidt med. Det er en god service, især når de syngene datalogers timing eller entusiasme i perioder svigter.

Fagligheden er dog helt i top, og i datalogernes mund, lyder Lilholts ”Kald det kærlighed” således:

”Kald den der funktion
Kald den lig’ der i kod’n
Åh-uh-åh
Den findes i libc
Men mit kald det går itu
For den er ikk’ linket endnu”

Hot eller not

Gennem revyen får man indsigt i, hvilke teknologier og platforme datalogerne dyrker. Og ikke mindst hvilke de absolut ikke er begejstrede for.

For eksempel får det sociale nyheds- og underholdningsmedie reddit positive strofer med på vejen. Og den robuste Thinkpad T40 og programmeringssproget C++ får naturligvis deres egne hyldestsange.

Her skal det fremhæves, at forfatterne på sublim vis har fået ”C++” gjort sangbar på versefødderne af ”Que Sera Sera”.

Anderledes hård behandling får DIKUs lokale trådløse netværk, Eduroam. Og spydighederne hagler også ned over Absalon, som er KUs webbaserede læringsplatform.

Datalogerne er stærkt utilfredse med, at begge tjenester gør det bøvlet at aflevere kodede opgaver. Et tilsyneladende ganske alvorligt problem på en IT-baseret uddannelse.

Hån til æbler og vinduer

Apple og Microsoft er også blandt datalogernes foretrukne skydeskiver.

I en veludført farce bliver en Ipad brugt som bordskåner af en datalog, og det fører til stor ærgrelse og sorg hos humanisten, som i sketchen er den tossede ejer, der har forvildet sig på besøg på DIKU.

Kort efter er der pause i forestillingen. Spydighederne fortsætter dog ufortrødent, idet 1.200 velkendte fejlmeddelelseslyde fra Windows markerer hvert sekund pausen varer.

Baggrundsskærmen viser en optælling af de mange pop-ups som nedtælling til starten på revyens næste akt.

Da showet starter igen fortsætter satiren i samme spor. Igen må Apple og Windows finde sig i en del hån, da man på datalogistudiet ikke har megen fidus til giganterne.

For her er Linux det foretrukne styresystem.

Tæppefald

Guldøllene og datahumoren flyder aftenen igennem. Og selvom det kunstneriske udtryk ikke altid er i top, er DIKU-revyen et fantastisk sted, hvis du hurtigt skal have et overblik over, hvad der er in og yt i datalogernes verden.

Læs også