AnsøgningJobsøgning

Knald­ham­ren­de effektiv job­søg­ning

Kan du forstå det, eller skal vi banke det ind i hovedet på dig.

Jeg er ledig og jeg SKAL bare ha’ et nyt job. Eller jeg er ved at køre sur i mit nuværende job, så jeg må se at komme videre. Eller firmaet går ikke for godt, og det kan ikke vare længe, inden der kommer store nedskæringer. Eller ... Ja, fortsæt bare, for skal du søge job, er det lige meget, hvad årsagen er, for nu skal du bare i gang med at søge et nyt job. Og hvordan gør du det? Hvem kan du spørge til råds? A-kassen, fagforeningen, jobcentret eller skal du kigge på nettet. Ja, men hvor. Overalt myldrer det frem med coaches, jobsøgningsvejledere, karriererådgivere og andet godtfolk. Der er så mange, der har en mening om, hvordan du skal søge job, at det kan virke forvirrende. Der er tekstforfattere, kommunikationsspecialister, psykologer osv. osv. Men HVEM skal du lytte til?

Et godt råd

Når du sender en ansøgning, er det altid til en rekrutteringsansvarlig. Så det kunne jo være spændende at være flue på væggen, når denne rekrutteringsansvarlige modtager, læser og sorterer de indkomne ansøgninger – heriblandt din. Der er mange ledere, der fra tid til anden rekrutterer en enkelt medarbejder, måske to eller tre. Men der er også rekrutteringsspecialister, der hver eneste dag arbejder med rekruttering. Dem, der dagligt læser bunker af ansøgninger og CV’er. Dem, der kun behøver sekunder på at beslutte, om du skal i den gode A-bunke, måske B-bunken eller straks-afslag i C-bunken. Disse rekrutteringsspecialister er de bedste at lytte til, for de ved meget præcist, hvad der gør positivt eller negativt indtryk, når de læser din ansøgning og CV.

Rekruttering og jobsøgningsvejledning – to sider af samme sag

Som headhunter- og rekrutteringsvirksomhed er Heimdal Management specialister i at finde den bedste kandidat til jobbet. Denne specialistviden og -erfaring bruges også til jobsøgningsvejledning. Heimdal Management samarbejder med flere jobcentre og har også en del privat-kandidater og outplacement-kandidater. Jobsøgningsvejledningen tager individuelt udgangspunkt i den enkelte kandidat, hvor man helt pragmatisk og meget handlingsorienteret hjælper kandidaten med at være en super god ansøger.

Hvad skal du specielt være opmærksom på

Der er en række simple forhold, du skal være opmærksom på for at forøge dine chancer markant:

1. Dit CV er en salgsbrochure

Dit CV er din salgsbrochure og skal udover at sælge dig også indeholde alle relevante varefakta. Og så skal det være spændende at læse. Ellers læser vi det ikke grundigt nok. Når man i en rekrutteringssag skal læse 50 eller 100 ansøgninger og CV’er, kan øjenlågene godt blive en anelse tunge, fordi det ene CV ligner det andet til forveksling. Derfor er det en fordel, hvis både dit CV og din ansøgning skiller sig positivt ud fra mængden. Og din ansøgning må for Guds skyld ikke være prosaversionen af CV’et. Den skal være kort og motivere, hvorfor du søger.

2. Ikke alt slåes op på jobportaler

20-25 % af alle stillinger, der besættes bliver slået op på officielle jobportaler. Dvs. at 75-80 % IKKE bliver slået offentligt op. Nøjes du – lige som de fleste andre - med at kigge på de 20-25 %? Hvad kan du gøre for at komme i betragtning blandt de 75-80 %? Du kan fx holde øje med en række firmaers hjemmesider., have en professionel profil på Jobindex og LinkedIn og skrive på facebook, at du jagter nye udfordringer. Har du gennemtænkt HELE dit netværk, hvor der er spændende nøglepersoner, du kan spørge?

3. Søger du det rigtige?

Er det i det hele taget de rigtige stillinger, du søger? Det er jo ikke kun et spørgsmål om, hvad du kunne tænke dig, men også et spørgsmål om, hvad du er god til, og hvilke dokumenterede erfaringer, du har.

4. Forbered dig til jobsamtalen

Er du klar over, at det kræver meget mere forberedelse at gå til jobsamtale end at skrive ansøgningen. Der er meget, du kan forberede til en jobsamtale. Og der er en hel masse faldgruber, du skal smyge dig udenom. Tænk på de jobsamtaler, du allerede har været til og hvilke spørgsmål, du har fået. Disse spørgsmål kan sagtens komme ved din næste jobsamtale, så tag nu at forbered nogle rigtig gode, pointgivende svar. Og når man spørger om, hvad du forventer i løn, så lad være med at give et svar, der kan diskvalificere dig.

85-100 % kommer i mål

Alt dette sætter Heimdal Management kandidaterne grundigt ind i, så de selvsikkert og velforberedt kan gå til jobsamtalen – og komme helt i mål. 85-90 % af Heimdal Managements jobcenter-kandidater kommer i arbejde inden for deres aktiveringsperiode, og indtil nu er 100 % af privatkandidaterne og outplacement-kandidaterne kommet i arbejde. Så alt tyder på, at en baggrund som rekrutteringsspecialist er den rette, når man skal vejlede andre om jobsøgning.